De meest gezochte woorden op Marktplaats in 2017

De meest gezochte woorden op Marktplaats in 2017
Waar zochten Nederlandse koopjesjagers op?

Marktplaats heeft interessante informatie over het afgelopen jaar vrijgegeven. Daar komen enkele Nederlandse trekjes sterk naar boven. Zo was het woord ‘gratis’ de meestgezochte term van 2017, gevolgd door camper, fiets en caravan. Nederlandser wordt het bijna niet.

Daarnaast maakte Marktplaats de grootste stijgers van 2017 bekend. Op één staat de Nintendo Switch. De populaire console van het Japanse bedrijf is wat aan de prijs en blijkbaar opteren wij Nederlanders voor een goedkoper tweedehands exemplaar. Op twee staat de Fidget Spinner. De accessoire was dit jaar bij bijna geen enkel kind weg te denken. Verder waren de Samsung Galaxy S8 en iPhone 7 Plus ook populair.

De Nederlandse handelssite heeft met steeds meer concurrentie te maken. Met de komst van de marktplaats op Facebook is het kopen en verkopen van spullen een stukje makkelijker geworden. Dit neemt niet weg dat Marktplaats een begrip is in het Nederlandse internetlandschap. Check de top 10 en de grootste stijgers van 2017 hieronder.

Top 10:

1. Gratis
2. Camper
3. Fiets
4. Caravan
5. Kast
6. Hoekbank
7. iPhone 6
8. Scooter
9. Bank
10. Eetkamerstoelen

Grootste stijgers van 2017:

1. Nintendo Switch
2. Fidget Spinner
3. Diamond painting
4. Samsung Galaxy S8
5. iPhone 7 Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *