De geliefde Spielberg-alien E.T. is terug! Een soort van…

E.T. phone home, maar dan met Comcast
E.T. phone home, maar dan om een minder schattige reden.

1982 was een wonderlijk jaar en hoewel ik toen nog te jong was, wist Steven Spielberg met ‘E.T. the Extra-Terrestial’ menig kinderhart te raken, zelfs decennia later. De aandoenlijke alien was een ware blockbuster voor de hele familie en het monstertje is na bijna 40 jaar terug. Een soort van…

Comcast brengt het wezentje namelijk eenmalig terug in een reclame. Comcast is de eigenaar van Universal Pictures, de uitgever van E.T. in 1982. De TV- en internet-provider gebruikt Spielberg’s prachtige creatie om reclame te maken voor hun producten en hoewel het leuk is om het iconische wezen weer terug te zien, is de hele situatie een beetje wrang.

E.T. is namelijk een prachtige film over de relatie tussen een aantal kinderen (waaronder een piepjonge Drew Barrymore) en de alien E.T. Wat het wezentje niet is, is een reclamemaker.

Aan de andere kant, die-hard fans van de films zullen zich verheugen op de terugkomst van E.T., want het is wel een ‘canon’ wederkeer van hem. Zo vertolkt Henry Thomas de rol van Elliott; dezelfde acteur die het personage in de jaren ’80 ook speelde. Je zou dus kunnen stellen dat E.T. weer even op bezoek komt bij zijn oude makker.

[gv data=”Pdgk3ERKdug”][/gv]

Comast wakkert dat sentiment zeker aan: “De klassieke vriendschap tussen E.T. en Elliott resoneert over de hele wereld en hun verhaal is een belangrijke manier geworden van hoe we de consumententechnologie van ons bedrijf tot leven brengen.”

Hadden ze daarentegen maar een interessant script tot leven gebracht dan, want de ruim 4 minuten durende reclame volgt bijna exact het verhaal van de originele film. Op de hedendaagse telecom technologie na, dan.

Foto @Comcast

Lees ook: ‘Ready Player One is Spielberg’s beste film in 10 jaar’

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *