De 4,7″ versie van de iPhone 6 krijgt geen saffierglas

Alleen de duurdere versie van de iPhone 6 zal een scherm krijgen dat volledig gemaakt is van saffierglas.
Alleen de duurdere versie van de iPhone 6 zal een scherm krijgen dat volledig gemaakt is van saffierglas.

Dat melden analisten tegen de doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal. Apple zou nog steeds moeite hebben met de productie van het zogenaamde onbreekbare saffierglas. GT Advanced Technologies, de fabriek dat door Apple is overgenomen om het saffierglas te produceren is nog steeds niet helemaal gereed. Volgens een woordvoerder zal de productie vanaf volgend jaar pas echt opgeschroefd kunnen worden.

Hierdoor is er nog steeds een tekort aan saffierglas. Volgens de analisten zal daarom alleen de 5,5 inch versie van de iPhone 6 worden uitgevoerd met het saffierglas. Deze telefoon zal ook een stuk duurder worden dan dat we gewend zijn. Dat komt omdat de productiekosten van het scherm vele malen hoger ligt. Zo kost een display van Gorilla Glass 3 dollar en dat van saffierglas 16 dollar.

Apple heeft ook voor miljoenen in GT Advanced Technologies geïnvesteerd. Deze investering zal ook weer moeten worden terugverdiend. Daarom zal er waarschijnlijk een duidelijk verschil zitten in de twee versies van de iPhone 6. De 5,5 inch versie zal dan ook als een premium versie op de markt worden gebracht. Wanneer dat precies gebeurd is nog onbekend. De 4,7″ versie zal naar alle verwachting op 9 september worden geïntroduceerd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *