Daarom wordt Microsoft’s Project Scorpio een PS4 Pro killer

Microsoft Project Scorpio processor
Microsoft publiceerde onlangs de specs van Project Scorpio, de opvolger van de Xbox One. We geven je vier redenen waarom deze console een heuse PS4 Pro killer wordt.

Hardcore gamers en hardware-junkies zijn het erover eens, de Scorpio is duidelijk krachtiger dan de PS4 Pro. Waar de PS4 Pro is uitgerust met een 8-core 2.13GHz processor, draait de Scorpio op een 8-core 2.3GHz processor. De GPU verantwoordelijk voor het grafische rekenwerk, laat een nog veel groter verschil zien. De PS4 Pro haalt 4.12 TFLOPS, 218 GB/s met 8GB GDDR5 geheugen, terwijl de Scorpio 6 TFLOPS, 326GB/s met 12GB GDDR5 geheugen laat noteren.

Leuke cijfers op papier, maar laten we de vier voornaamste reden om naar deze console uit te kijken even voor je op een rijtje zetten.

Met 4K scherpere beelden dan ooit voor games, films en series
4K is in opmars want in steeds meer huiskamers zul je een 4K televisie aantreffen. De Scorpio is met z’n native support voor 4K games dan ook een perfecte partner. Maar naast gamen in super hoge resolutie, belooft Project Scorpio ook één van de beste 4K Blu-ray spelers op de markt te worden voor al je 4K films en series.

Meer details met HDR support
Naast 4K zorgt HDR support (High Dynamic Range) op de Scorpio voor nog meer details en rijkere kleuren, mits je televisie HDR ondersteunt. Dit moet garant staan voor een spectaculaire game- en kijkervaring. Enkele grote titels zoals Final Fantasy XV en Mass Effect Andromeda ondersteunen reeds HDR en kunnen niet wachten op een console waarop dit tot z’n recht komt. De Xbox One S ondersteunt ook al HDR, maar mist de combinatie met 4K.

VR support
Microsoft heeft aangekondigd dat de Scorpio in 2018 Windows Mixed Reality content krijgt. Details ontbreken nog, maar duidelijk is al wel dat hiermee een wijd scala aan third-party VR headsets zal worden ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan de Oculus Rift. Of de Scorpio al direct bij introductie VR Support biedt, is nog niet bekend.

Volledig backwards compatible en meer
Ondanks de serieuze specs van de Scorpio, blijven al je vertrouwde Xbox One games speelbaar op de Scorpio. Heb je nu (nog) geen Xbox One, dan is het goed om te lezen dat de Scorpio zelfs overweg kan met meer dan 250 Xbox 360 game titels. Zelfs wanneer je geen 4K tv hebt of HDR support moet missen, dan zullen je games er beter uitzien doordat de Scorpio het maximale uit je games haalt. Denk o.a. aan een beduidend hogere frame-rate.

Wanneer we de Scorpio in onze armen mogen sluiten is nog niet bekend, maar volgens de huidige planning moet deze ergens dit najaar verschijnen. Tot die tijd kun je je prima redden met de Xbox One (S) want daar zullen dit jaar nog genoeg nieuwe titels voor verschijnen. Met de digitale Xbox Live kaarten van Startselect zorg je in ieder geval voor voldoende tegoed in de Xbox Marketplace.

6 reacties

  1. Ja, en dus ?

    Scorpio komt gewoon een jaar NA de Ps4 Pro, geen wonder dat het qua specs de betere machine is.
    Beetje het smartphone verhaal > Straks heeft de iphone 8 een betere camera dan de S8, goh wat verwonderlijk als er 6 maanden tussen zitten hetgeen een hele lange tijd is in Techno land op dit moment.

    Kortom, allemaal open deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *