Curved gaming monitor van Samsung komt naar Nederland

Curved gaming monitor van Samsung komt naar Nederland
Daar is ‘ie dan!

Eerder dit jaar presenteerde Samsung op de Amerikaanse gamebeurs E3 de CRG5. Een niet zo hele sexy naam voor een toch wel tof product. Het gaat hier namelijk om een curved monitor, gemaakt voor gamers. Op de Gamescom heeft Samsung bekendgemaakt het beeldscherm ook in Europa uit te gaan brengen.

De CRG5 is het eerste display met een 240Hz refresh rate op een curved display. Daarnaast is het scherm NVIDIA G-SYNC Compatible. Dit moet voor een meeslepende ervaring zorgen tijdens het spelen van games.

Als ’s werelds grootste game-evenement is Gamescom een ​​belangrijk podium voor Samsung om de nieuwste gamingtechnologie te tonen. De stand van Samsung is ten opzichte van 2018 verdubbeld in grootte met een omvang van 500 vierkante meter. Naast de CRG5 kunnen bezoekers de andere gamingdisplays van Samsung ervaren, waaronder de Space Gaming Monitor (SR75Q) en de Super Ultra-wide CRG9 49″.

De 27-inch CRG5 combineert een refresh rate via 240Hz RapidCurve™-technologie en 1500R-kromming, waardoor vertragingstijd wordt voorkomen terwijl scènes vloeiend worden weergegeven. Om stotteren en elke vertraging in de actie uit te sluiten, synchroniseert G-SYNC Compatible van NVIDIA de Graphics Processing Unit (GPU) en het paneel.

Verder heeft het scherm een contrastverhouding van 3000:1 en dat betekent dat de nieuwste gebogen gamemonitor van Samsung diepere zwarttinten en helderdere witte tinten levert. De CRG5 is daarnaast een scherm met een gebogen verticale uitlijning (VA) dat past bij het gezichtsveld van de gebruiker.

Het display biedt ook een scala aan spelmodi die de speelervaring comfortabeler moeten maken. Game Mode is een optionele instelling die automatisch en optimaal de zwarte gammaniveaus, het contrast, de scherpte en de kleur aanpast voor alle soorten spellen. Low Input Lag Mode kan ook vertragingen tussen de invoerapparaten en weergave van een gebruiker minimaliseren, terwijl Virtual Aim zowel de nauwkeurigheid verbetert bij het spelen van een first-person shooter. Ten slotte minimaliseert Eye Saver Mode het blauwe licht, om de ogen op hun gemak te houden tijdens langere periodes van gamen.

De CRG5 van Samsung is nu beschikbaar in de Benelux en kost 399 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *