Cool: je auto besturen met een NES-controller

Auto besturen NES-controller
Hoe leuk het ook is, na 30 jaar zijn de meesten toch wel uitgekeken op het spelen van Mario Bros. Maar je auto besturen met een controller, ja dat willen we wel.

Bij DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) houden ze zich onder andere bezig met het nabootsen van ledematen en het bouwen van humanoïde robotten. Maar ze sponsoren ook andere zaken, zoals dit project.

Charlie Miller, die normaal werkt aan de beveiliging van Twitter, en Chris Valasek, van beveiligingsconsultancy IOActive, zijn verantwoordelijk voor deze hack. Het zijn dezelfde gasten die ook wereldwijd het nieuws haalden dankzij het hacken van een Prius. In dit geval koppelden ze een laptop aan de diagnostische poort van een auto (OBD) en kregen het zo voor elkaar om het voertuig met een NES-controller te besturen. Het voertuig was in dit geval de Ford Escape en Toyota Prius. Helaas zijn beide mannen niet van plan om de details van deze hack uit de doeken te doen. Misschien maar goed ook, ik weet niet of zoiets de verkeersveiligheid zou bevorderen.(via: bbc.co.uk)

[gv data=”L-uxKP94vZA”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *