Coelux: een lamp die sprekend lijkt op een raam

Coelux
Als je op zoek bent naar wat extra zonlicht in je kamer, dan ben je bij de Coelux aan het juiste adres.

De lichtkoepel die het Italiaanse Coelux ontwierp lijkt als twee druppels water op een glazen ruit waar een zonnetje doorheen schijnt, terwijl het in werkelijkheid gewoon een lamp is.

Het licht is niet te onderscheiden van een zomerzonnetje omdat Coelux het licht van de lamp op dezelfde manier verkleurt als de dampkring dat doet met zonlicht. Hierdoor zien onze ogen geen verschil met het licht dat de Coelux produceert en dat van de zon.

Coelux

Kelder met zonlicht
Je kunt de Coelux aan ieder plafond bevestigen, zodat je zelfs een kelder kunt voorzien van een natuurlijk-ogende lichtstraal. Het enige minpunt is dat de lampen 50.000 euro per stuk kosten. Er zijn verschillende exemplaren verkrijgbaar, waarbij het licht steeds met een andere hoek naar binnen schijnt.

In de toekomst moet er ook een versie verschijnen waarmee de gebruiker zelf deze belichting kan aanpassen, zodat je zelfs na kunt doen alsof ze zon opkomt en ondergaat. Bezoek de website van Coelux voor tal van indrukwekkende foto’s, en bekijk hieronder een video waarin mensen zich verbazen over hoe authentiek de lampen het zonlicht nabootsen.

[gv data=”aJ4TJ4-kkDw”][/gv]

3 reacties

  1. Prachtig, maar zou het goed zijn voor je dag nacht ritme als je s’avonds voor het slapen gaan nog even in een zomerzonnetje staat te tandenpoetsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *