CoD: Modern Warfare gaat op gehate manier geld harken?

Nog even wachten
Ook Modern Warfare komt niet onder het verdienmodel van de laatste jaren uit.

Nu de beta-waves voor Call of Duty: Modern Warfare langzaam op gang aan het komen zijn, komen alle geweldige features, maar ook tergende toevoegingen boven water. Fans dachten nog zo dat uitgever Activision naar ze geluisterd heeft, maar het lijkt erop dat ook Modern Warfare geld gaat harken op een in de game-industrie ondertussen gehate manier: loot boxes.

[gv data=”J7Ivdq5E-fs”][/gv]

Modern Warfare is goed op weg om een van de beste Call of Duty’s in jaren te worden, maar zelfs zo’n grote release kan niet zonder een extra geldstroom na de initiële aanschafprijs. Daarom krijgt ook Modern Warfare loot boxes, zo ontdekt een YouTuber nadat hij level 6 haalde tijdens de beta.

En dat is eigenlijk best wel een verrassing, want fans waren recentelijk nog woedend op uitgever Activision nadat Black Ops 4 werd volgestopt met lootboxes die, zo stel ik een beetje gechargeerd, essentieel waren om net zo goed te kunnen zijn als betalende tegenspelers. Dit pay-to-win-systeem werd over het algemeen gehaat door fans.

Het lijkt er daarentegen op dat Modern Warfare hetzelfde probleem gaat krijgen. De gamingcommunity is sinds de Battlefront II-affaire wakker geworden en digitaal tomaten gooien naar uitgevers die lootboxes gebruiken als luie geldstroom is behoorlijk normaal geworden. Electronic Arts won er zelfs een Guiness Book World Record mee.

Kortom, Modern Warfare moet heel erg oppassen met het implementeren van dit systeem. Zeker nadat recentelijk bekend werd dat de game nóg een gehate feature gaat bevatten, al is deze gamemodus gewoon optioneel en zal het vrij weinig impact hebben op de gemiddelde gamer die hier niets mee te maken wil hebben. Desalniettemin is de roze bril jegens Modern Warfare voor velen een beetje grijzen geworden; het is nog steeds een veelbelovende herleving van de franchise, maar dat is zeker niet zonder gebreken.

Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Lees ook: Dit kun je verwachten van CoD Modern Warfare (2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *