Chinees bedrijf bezorgt bestelling binnen drie uur

Willekeurige bezorgdames
De enige reden waarom ik nog naar fysieke elektronicawinkels ga: in een impuls besluiten iets nodig te hebben en geen zin om een dag, of langer, te moeten wachten op een pakketje. Koeriersbedrijf Jingdong komt in China met een oplossing.

Het fenomeen same-day delivery is al een tijd lang in opkomst. In de VS levert Amazon in sommige gebieden al producten op dezelfde dag, en ook eBay en Google proberen er op in te haken. Het Chinese Jingdong gaat zelfs nog iets verder en beloofd bestellingen binnen drie uur nadat je online het product hebt afgerekend te leveren. En voor wie helemaal in spanning zit te wachten: de koeriers die met jouw verse aankopen onderweg zijn, zijn via GPS te volgen.

Het bedrijf zeg hierover:

Beginning May 31, Jingdong customers can now receive orders placed before 3PM the same evening between 7PM and 10PM through the Company’s self-operated delivery network. The new service expands on the same-day delivery option in Jingdong’s 211 program, which previously required orders to be placed by 11AM.

Hoewel ze nog niet winstgevend zijn met de superexpress, hopen ze door de dienst in 150 Chinese steden aan te bieden – waaronder Beijing – dit natuurlijk wel te worden.

In Nederland hebben we ook al soortgelijke initiatieven, zoals Coolblue met de bezorgoptie VandaagNog. Recent onderzoek wees echter uit dat veel consumenten meer waarde hechten aan een gratis bezorging, in plaats van same-day delivery.

Hamvraag: zou jij meer willen betalen om producten dezelfde dag nog in huis te hebben?

5 Comments

 1. Het hang een beetje van het product af, een CDtje of T-shirt mag van mij best een week duren, maar een maaltijd heb ik wel graag binnen een half uur. Bij electronica heb ik meestal ook niet zo’n haast.

 2. Amazon is er in de US ook mee bezig. eBay trouwens ook in sommige plaatsen. Dan komt er een fietskoerier het pakketje halen en levert het meteen af. Kost wel wat extra natuurlijk.

  In sommige gevallen voegt het echt wel wat toe en zou het wat mij betreft ook extra mogen kosten.
  PS: en dood aan de webshops die beloven om de volgende dag te bezorgen en dat dan niet doen.

 3. Leuk, maar als ik het NU wil hebben ga ik naar het winkelcentrum om de hoek en heb ik het binnen een half uur. Plus ik heb even een leuk uitje. Doe ik dat liever.

 4. daar zijn hier ook al diverse diensten voor hoor. shuttle doet het al een hele tijd in regio londen en coolblue heeft ook een dienst in de arm genoemen die voor een klein bedrag dezelfde avond je electrospul thuis komt leveren.

  niks nieuws dus.

 5. lijkt me een beetje overbodig eigenlijk. Is meer voor mensen die aan de computer vastgegroeid zitten ofzo, zoals @F612S al zegt.

  Soms kan het wel eens makkelijk zijn, maar ik zie nog niet direct voordeel ten opzichte van 2-3 dagen levering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *