Call of Duty Mobile verpulvert Fortnite, PUBG en bizar record

CoD is duidelijk een winnaar
Call of Duty Mobile haalt een gigantische hoeveelheid spelers binnen.

Iedereen zag natuurlijk aankomen dat Call of Duty Mobile gigantisch ging worden, maar de free-to-play shooter wordt zo belachelijk vaak gedownload dat zelfs PUBG en Fortnite even moeten slikken.

Call of Duty Mobile was in de eerste week na de release volgens Reuters goed voor 100 miljoen downloads wereldwijd. Honderd miljoen!

Een tijd lang waren PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite in een tweestrijd om de meest gespeelde game ooit, terwijl Minecraft tot dusver nog steeds de populairste game ooit is. Maar Call of Duty Mobile kijkt superieur neer op de andere grote jongens.

[gv data=”n4b8FRUDNZo”][/gv]

Fortnite werd namelijk in de eerste week na de release 22.5 miljoen keer gedownload, terwijl Apex Legends er 25 miljoen binnenhaalde en PUBG er met 26.3 miljoen spelers vandoor ging. CoD Mobile verbreekt dus bijna in viervoud het record gevestigd door PUBG. Overigens is het verschil tussen shooters misschien kolossaal, maar Mario zat CoD in retrospectief op de hielen met 90 miljoen downloads voor Mario Kart in de eerste week.

Ondertussen is Activision al schuimbekkend aan het kijken waar ze al hun geld aan kunnen spenderen. Kijkend naar concurrenten als Fortnite kun je alleen maar concluderen dat Acitivision binnen gaat lopen en dat is bovenop de gigantische hoeveelheid cash die ze al verdienen.

Call of Duty Mobile is gratis voor iOS en Android. Verwacht uiteraard wel een overvloed aan microtransacties.

Lees ook: Zo speel je Call of Duty Mobile officieel gratis op PC

No comments yet

   • @lekkaah: Gewoon spelen …
    Ik speel het op de ipad en met touch controls en op de Iphone gaat dat hetzelfde.
    Zelf vind ik touchcontrol nooit optimaal dus ik hoop dat ik snel mijn Controller kan gebruiken.

    Grafisch en qua dynamiek is het gewoon top en heel herkenbaar voor de COD veteranen.
    Ik verwachte er niet veel van maar ik was toch echt verrast qua gameplay en de fun die ik ermee had.
    Schijnbaar ben ik niet de enige.

   • @lekkaah: Het klopt dat de game verrassend lekker wegspeelt voor een mobile game. Natuurlijk is en blijft het een mobiele game, dus als je klassieke maps en een simpel gratis CoD-avontuurtje wilt is de PC-versie van CoD Mobile echt een aanrader. Als je geïnteresseerd bent, hier leg ik uit hoe dat precies in z’n werk gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *