Buzzb maakt een gameconsole van je Chromecast

Buzzb
Tot nu toe gebruiken we onze Chromecast om online videocontent met gemak naar een tv te streamen, nu blijkt dat je er ook prima games mee kunt spelen.

Verwacht niet dat je er meteen hardcore games op kunt spelen, maar volgens het Britse Concept96 is het wel mogelijk om er simpele spelletjes op te spelen. Met hun Kickstartercampagne hopen ze genoeg geld in te zamelen om een quizgame te maken, die je met je telefoon, tablet of laptop bedient, terwijl de resultaten op je scherm verschijnen.

Video- en audiofragmenten
Hierdoor verander je jouw mobiele apparaat in een kastje waarop je de antwoorden ingeeft, terwijl de rest van het spel zich afspeelt op de tv. Wat vragen betreft zul je niet alleen tekst tegenkomen. Ook YouTube-video’s en audiobestanden zullen gebruikt worden in de quizvragen van Buzzb.

Het team van Concept96 hoeft overigens geen bakken met geld binnen te halen totdat ze Buzzb-app kunnen lanceren. Voor duizend pond wordt Buzzb realiteit, en als je vijf pond of hoger doneert, krijg je de app en alle premium functies gratis opgestuurd.

Stretch goals
Op dit moment is er 860 pond opgehaald, met nog 12 dagen te gaan. Mocht de crowdfundingcampagne ineens hard gaan, dan zijn er ook nog andere doelen opgesteld. Zo worden er bij 5000 pond power-ups aan de game toegevoegd, en zal het team online multiplayer beschikbaar stellen bij een opgehaald bedrag van 15.000 pond.

Heb je zin om ’s avonds met een groep vrienden een quiz op de bank te doen? Dan kun je de Kickstarterpagina van Buzzb hier bekijken. Volgens Concept96 is deze quiz bovendien slechts het begin van de gamemogelijkheden van Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *