Breaking: Dubai krijgt eerste HyperLoop

Dubai krijgt HyperloopGaat het dan echt gebeuren? Een trein die 800 kilometer per uur rijdt?

Zeker. En waar anders dan in het land der onbegrensde mogelijkheden: Dubai. Of beter gezegd, de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag hebben de VAE bekend gemaakt een netwerk van Hyperloop-treinen aan te gaan leggen dat zich uitstrekt tot een belangrijk deel van het Midden-Oosten.

Zo gaat het station van de Hyperloop eruit zien

De cijfers zijn indrukwekkend. Van Dubai naar Abu Dhabi gaat straks in 12 minuten. Naar Riyaad in Saudi-Arabië kost slechts 48 minuten. En naar Muscat, de hoofdstad van Oman is een ritje van 27 minuten. Doha gaat in 23 minuten. Normaal heb je voor deze afstanden een autorit van vele uren nodig of een korte vlucht. Dubai-Muscat is bijvoorbeeld ruim 400 kilometer.

Zo zou de Hyperloop er ongeveer uit moeten zien

Meer weten over de Hyperloop? Bekijk hier een handig overzicht met tien feiten over dit ambitieuze project.

Hier vind je nog meer interessante feiten over de Hyperloop van Elon Musk.

[gv data=”ryRDxACsBCI”][/gv]

7 reacties

 1. Met al dat terroristengespuis daar, wat nu al schuimbekkend in hun handen zit te wrijven en “allah snackbar” roept. No thanks.

  Elke kans die ze krijgen om leden van “een andere stam” op te blazen grijpen ze met beide handen aan. Die hele regio zit vol met arabieren die zo verschrikkelijk de pest aan elkaar hebben, nog meer als aan westerlingen, dat is vragen om een bomaanslag met zo’n prestigieus project.

   • @fejjie: Het is zo.

    Van Geertje wil ik niets weten. Is een populistische machtgeile zakkenwasser. Een gevaarlijke schurk die onwetend volk perfect om zijn vinger weet te wikkelen.

    Back on topic.
    Je kunt natuurlijk ook jezelf informeren over de geschiedenis van die regio en wat voor impact het heeft op de huidige tijd. Sjiieten, soennieten, Koerden etc. etc. etc. slaan al honderden jaren elkaar de hersens in.

    Ik hou het er maar op dat je, of 12 jaar bent, of gewoon niet geïnformeerd. Hoe dan ook, je bent geen serieuze gesprekspartner als je zo reaGeert.

    • @fijnkonijn: Ik ben geen 12 jarige, en ik ben ook geen 40 jarige die Allah snackbar zit te roepen op een forum. Over serieuze reacties gesproken …

     En de UAE zijn behoorlijk veilig, misschien zelfs veiliger dan België of Nederland (voor terroristische aanvallen dan). Isis en Al Qaeda hebben er baat bij deze regio op zijn minst ‘neutraal’ te houden in dit hele terrorisme verhaal. Als de UAE zich ook tegen hun keert is het helemaal gedaan met hun. Daar komt nog bij dat er ernstige aanwijzigingen zijn dat geld van de UAE, of op zijn minst geld dat door de UAE stroomt, gebruikt wordt om deze terroristische groeperingen te financieren. De kans dat ze aangevallen gaan worden is dan ook bijzonder klein.

     • @fejjie: “Over serieuze reacties gesproken …”

      Touché

      Oman ligt om de hoek en daar is het onrustig. Jemen is een puinhoop. Er zijn veel meer groepen actief als alleen ISIS en Al Qaeda. Reli-stijd genoeg daar. Ik zou echt voor geen goud in zo’n buis kruipen daar. UAE is westers georiënteerd en als die religieuze groepen aan één ding een bloedhekel hebben…

 2. Ik kom al 20 jaar in Dubai, als ik mij ergens veilig voel dan is het daar wel, ik begrijp het al dat gespuis uit het midden oosten/afrika dat ze naar de EU sturen, is het gespuis dat je daar niet zult vinden.

  Dubai is een soort America maar dan het in het midden Oosten, en er staat mooie architectuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *