Bouw van Nederlands Microsoft-datacenter is stilgelegd [foto]

microsoft datacentrum stilgelegd
De bouw schiet niet heel erg op in Middenmeer.

Begin 2014 is Microsoft begonnen met het bouwen van nieuwe datacentra in Nederland. De drie datacentra komen in het Noord-Hollandse plaatsje Middenmeer te liggen. De datacentra zijn een aanvulling op het huidige datacentrum van Microsoft dat al in Middenmeer gevestigd is. In totaal nemen de gebouwen 112.330m2 in beslag. Het bouwproject gaat Microsoft ruim 100 miljoen euro kosten

De bouw lijkt echter niet helemaal goed te gaan. De bouw van het project is namelijk stilgelegd door de Britse aannemer. Reden voor het stilleggen van de bouw is echter niet bekend. Microsoft heeft zelf aangegeven dat ze de timing aan het aanpassen zijn. Opvallend is dat er nog steeds mensen aan het werk zijn op het bouwterrein.

Bekijk hieronder een recente foto van de drie datacentra in aanbouw. Bekijk HIER ook het bizar grote datacentrum van Google.

microsoft datacenter middenmeer

Eén reactie

  1. Gokje: de hoofdaannemer heeft al een tijdje geen centen ontvangen. De mensen die nog wel aan het werk zijn, hebben nog geen achterstand in de (deel-) betalingen, want dat ijlt vaak een paar weken na.

    Een paar weken terug nog meegemaakt op een bouwplaats waar ik voor mijn werkgever als onderaannemer bij betrokken ben: de verhuurder van de steigers zat zo lang op de centen te wachten, dat -ie alle keuringslabels er af had getrokken. Daarmee moest dus alles worden stilgelegd wat je niet met twee voeten op het beton kon uitvoeren; best kut als je onder een plafond van 5 m. hoogte je werkplek hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *