BlackBerry OS is niet meer

BlackBerry
Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat BlackBerry de smartphone-markt totaal domineerde.

CEO John Chen zei vandaag dat BlackBerry OS niet meer gebruikt zal worden in de toestellen die het in 2016 op de markt zal brengen. Dat vertelde hij aan Cnet tijdens CES 2016.

Het besturingssysteem heeft een marktaandeel van kleiner dan 10% en BlackBerry OS wordt door veel app-ontwikkelaars dan ook compleet genegeerd. Overschakelen naar Android maakt dus best wat sense, hoewel het toch als een verrassing komt dat BlackBerry zijn systeem nu loslaat. Zelfs toen iOS en Android er gehakt van maakten bleef het bedrijf zijn vertrouwen uitspreken in de eigen software. Dat vertrouwen heeft zich dus niet uitbetaald.
Strikt genomen betekent het niet dat BlackBerry OS nu dood is, maar laten we eerlijk zijn: hoe waarschijnlijk is een glorieuze comeback in 2017?

Chen zei verder dat er minimaal één en waarschijnlijk wel twee nieuwe toestellen aankomen dit jaar. Geruchten spreken van een vast toetsenbord. Over de verkoop van de Priv zegt hij: ‘So far, so good’.

4 Comments

 1. Jammer. Ik vond BB10 superrelaxed.

  Nu maar hopen dat de nieuwe Android-BB’s naast een fysiek toetsenbord ook BlackBerry Hub en Universal Search hebben. Dan koop ik ze wel.

 2. Net nog een nieuwe passport gekocht. Gaat niets boven het gemak, efficiency en onfeilbaarheid van OS10. De meeste Android apps draaien er toch wel op en ik heb niet zo veel behoefte mijn hele hebben en houwen met Google te delen.

 3. Na gebruiker geweest te zijn van de nexus4 en nexus5 overgestapt op een z10, nu een passport.

  Als je van android (toen 4.4 of 5.1) komt, is het besturingssysteem een gigantische vooruitgang.
  Geen google rommel, of data gemijn.
  gewoon een besturingssysteem gericht op productiviteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *