BitTorrent lanceert browser met Torrent-techniek

Project-Maelstrom
Het bekende bedrijf achter internettorrents heeft zojuist een eigen browser gelanceerd die volledig gebaseerd is op een soortgelijke Torrent-techniek. Dat heeft zo zijn voordelen.

De alphaversie van de browser met codenaam Project Maelstrom is voorlopig alleen met een uitnodiging te downloaden. Op het eerste gezicht lijkt het een interessant alternatief voor browsers als Firefox en Chrome, omdat Maelstrom een peer-to-peer netwerk benut. Dit wil zeggen dat er geen centrale servers zijn waar alle data opgeslagen wordt, net als bij torrents van films of games het geval is.

Snelheid, privacy en veiligheid
Dit moet volgens Bittorrent verschil gaan maken op het gebied van snelheid, privacy en veiligheid. Er is immers geen lokale plaats waar de data opgeslagen wordt, dus is het knap lastig om specifieke gegevens te onderscheppen. Iedere gebruiker heeft met Project Maelstrom in feite een eigen server, wat de openheid van het internet ook ten goede komt.

Het succes en de snelheid van het downloaden van torrents is volgens BitTorrent de voornaamste reden dat ze in de browsermarkt stappen. “Meer van deze mogelijkheden naar het web brengen is voor ons een logische nieuwe stap”, aldus de website van BitTorrent. Op deze website kun je jezelf inschrijven om een Alphacode te ontvangen. Wanneer de uiteindelijke versie beschikbaar is, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *