Bevestigd: Dr. Mario World komt eraan [video’s]

dr-mario-world
Eerste in-game video’s vrijgegeven en voorregistratie geopend.

We kondigden in februari al aan dat deze puzzelgame naar de smartphone zou komen en inmiddels heeft Nintendo bevestigd dat de game vanaf 10 juli beschikbaar is.

Het spel werkt volgens het bekende principe van een gratis basis met betaalde upgrades, dat bijvoorbeeld ook door Fortnite wordt gehanteerd. De bedoeling van het spel is dat je virussen uitschakelt door ze te bestrijden met capsules/pillen van dezelfde kleur. Je krijgt een beperkt aantal capsules en beperkt uithoudingsvermogen, waar de virussen uiteraard een aanslag op gaan plegen.

Vervolgens is de bedoeling dat je door middel van het oplossen van (puzzel)opdrachten meer pillen verdient. Ook kun je hartjes van medespelers krijgen die je verder helpen. Aan de andere kant kun je juist een online battle tegen andere spelers voeren. Zodra je geen pillen meer hebt of jouw uithoudingsvermogen op is moet je wachten tot de reserves van dr. Mario weer zijn aangevuld.

Dit kan ook anders en daar komt het betaalgedeelte om de hoek kijken. Je kunt namelijk ‘diamanten’ kopen die in het spel in te wisselen zijn voor diverse extra’s. Ook kan je met de diamanten extra uithoudingsvermogen of doktoren met speciale ‘bevoegdheden’ kopen om je sneller naar het volgende level te loodsen.

Het spel is, zaals aangegeven, vanaf 10 juni beschikbaar, maar de voorregistratie via Android en IOS is nu al geopend. Het spel komt in 6 regio’s, waaronder Europa uit. Of daar ook een Nederlandse versie bijzit zag ik nog niet, de site noemt Europa als beschikbare regio en diverse andere Europese talen.

Daarnaast gaf Nintendo diverse game-video’s vrij.
[gv data=”8b4DNKfs_tU”][/gv]

[gv data=”Lz2WXQkFpEU”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *