Bescherm je bitcoins tegen diefstal met de PiperWallet

PiperWallet printer
De afgelopen tijd zijn er verschillende berichten in media verschenen over gestolen bitcoins en er zullen er ongetwijfeld meer volgen. Dat kun je voorkomen met de PiperWallet.

Simpel gezegd doet dit printertje niets anders dan het genereren van unieke nummers die je vervolgens kunt uitprinten. Om te snappen waarom dit zo belangrijk is, moet je een beetje weten hoe bitcoin werkt.

Bitcoin is een virtuele valuta en wanneer je bitcoins bezit, zijn deze opgeslagen op een bepaald adres op internet. Wil je bitcoins besteden of verplaatsen, dan heb je een zogeheten private key nodig behorend bij het adres waar je bitcoins zijn opgeslagen. Veel mensen bewaren hun private keys in een digitale portemonnee (wallet) op hun computer. Er zijn ook bedrijven zoals Coinbase of Blockchain die een online portemonnee aanbieden.

De grootste angst voor mensen met bitcoins is dat zij gehackt worden. Dat kan op vele manieren, via een virus of malware op je computer of doordat de online wallet-dienst gehackt wordt. Zijn je bitcoins eenmaal gestolen, dan kun je er definitief naar fluiten.

Met de PiperWallet printer, gebaseerd op de populaire Raspberry Pi hardware kit, genereer je een bitcoin-wallet op papier. Op deze manier kunnen je bitcoins nooit gestolen worden, zolang je het papier zorgvuldig bewaart en dus ook niet per ongeluk aan iemand anders laat zien, zoals een onoplettende tv-presentator overkwam.

PiperWallet bedenker Chris Cassano zegt dat alle ellende rond Mt.Gox voorkomen had kunnen worden, wanneer mensen gebruik hadden gemaakt van zijn kastje. Hij heeft inmiddels al meer dan 300 units verkocht voor een bedrag van $199 dollar. Een hele kleine investering voor wie een redelijk kapitaal aan bitcoins bezit.

[gv data=”EwxAkG5TZL0″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *