Belminuten zijn in Nederland het duurst van heel Europa

Belminuten zijn in Nederland het duurst van heel Europa
We staan als Nederland weer eens bovenaan in een lijstje. Van alle EU-landen betalen we hier namelijk de hoogste prijs per belminuut.

De prijs voor mobiel bellen ligt in Nederland op een gemiddelde van 14,7 eurocent, waarmee we het EU-gemiddelde van 9,1 eurocent per minuut ruimschoots overstijgen. Heck, we betalen hier gewoon ruim zeven keer zo veel als in Litouwen. De hoge belprijs lijkt regiogebonden, want we worden op de voet gevolgd door Luxemburg (14,6) en België (13,8).

774% prijsverschillen voor mobiel bellen binnen de EU

Maar deze absurde prijsverschillen zijn volgens vicevoorzitter van de Europese Commissie Neelie Kroes niet te verklaren door verschillen in kwaliteit, kosten van dienstverlening of koopkracht van de consument, en grijpt de stats meteen aan om wederom voor een uniform EU-tarief te pleiten:

Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat de huidige 28 nationale telecommunicatiemarkten in Europa de consument niet de voordelen geven die een eengemaakte markt wel zou bieden. Het is voor de hele EU van het grootste belang dat we nu snel voor een echte eengemaakte markt zorgen en zo een onderling verbonden continent tot stand brengen.”

De hoge belkosten in Nederland sluiten in ieder geval mooi aan op onze torenhoge prijzen voor mobiel internet. Wel zo consequent.

Nog geen reacties

  1. Neeli Kroes weet zelf best dat er een hele simpele verklaring voor is, namelijk dat de Nederlandse progressieve markt lekker klein is en de providers dus het maximale van de bevolking te vragen zonder bang te hoeven zijn dat ze op het matje worden geroepen door de hoge ambtenaren van onze overheid (ambtenaren zijn een geval apart..) consument. De overheid vindt het toch wel prima, aangezien zij hier ook van profiteren (BTW).

    Als Politiek Nederland hier echt om gaf dan zouden ze iets doen aan de Beschermde mobiele markt van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *