Bedrijven doen het in hun broek voor de OLED-iPhone

iphone oled schermen
Enkele vooraanstaande techgiganten nemen daarom maatregelen om Apple bij te kunnen houden.

Het heeft er veel weg van dat Apple volgend jaar maar liefst 3 iPhone-modellen op de markt brengt. Het duurste toestel van de drie beschikt naar verluidt over een haarscherp OLED-scherm. Grote concurrenten als Huawei, Oppo, Vivo en BBK (eigenaar van OnePlus) gaan daarom een samenwerking aan om ook zo snel mogelijk te beschikken over OLED-schermen.

Het bedrijf Royole moet ervoor zorgen dat deze in China gebaseerde bedrijven vanaf 2018 hun smartphones kunnen voorzien van een OLED-scherm. De vrees is namelijk dat Apple door een OLED-iPhone te produceren ze de OLED-industrie een zodanige boost geeft, dat consumenten geen LCD-scherm of iets dergelijks meer willen.

Royole meldt dat het de productie van OLED-schermen verhoogd tot 45.000 in 2017 en denkt die lijn door te kunnen trekken in 2018. BBK gelooft ook in de OLED-technologie en wil tussen 2017 en 2019 zelfstandig 60.000 OLED-schermen ontwikkelen.

Het is nog maar de vraag of de angst van de Chinese techgiganten gegrond is. OLED-schermen zijn er namelijk al een tijdje, kijk maar eens naar de Samsung Galaxy S-lijn. Of de bedrijven ook het draadloos opladen van Apple gaan kopiëren is echter nog maar de vraag.

Nog geen reacties

 1. Als bedrijven ook maar iets kopiëren is het niet van Apple maar van andere merken. In ieder geval de laatste jaren niet, dus ook draadloos opladen niet?

  • @meatpuppet: Hoi meatpuppet, Apple is inderdaad zeker niet de eerste met deze technologie. Het is alleen opvallend dat deze grote techbedrijven nu pas in actie komen om ook OLED-schermen te maken, vlak nadat Apple naar verluidt een iPhone-model met OLED-scherm presenteert volgend jaar. Vandaar de term kopiëren van Apple.

   • @jastinissen: Dan laat je het woordje “kopiëren” toch weg? Of is het de bedoeling dat er met dit soort artikeltjes een discussie losbarst. Goed voor de clickzzz enzo..

    “Na Apple komen ook Huawei, Oppo, Vivo en BBK met OLED schermen” had ik zelf persoonlijk als titel gebruikt.

 2. Net kassa gezien ??

  Denk niet dat ik blij hoef te zijn met oled in de iphone 8.
  LCD schermen zijn nu eenmaal sterker … een van de redenen om oled zo lang mogelijk uit te stellen.

  Uit diverse testen is het lcd van de iphone 7 maar een fractie minder dan oled. Dus van mij hoeft dat oled niet.

  Zwart is bij mij prima zwart … maar kan hem wel repareren.

  Ook komt de ellendigheid van samung ( wederom ) naar boven. Na mannipuleren van benchmarks … note 7 debacel en het eert proberen in de doofpot te krijgen … nu mensen aanraden een nieuwe s7 aan te schaffen omdat reparatie van het scherm niet mogelijk is. En nog lopen fandroids deze praktijken te verdedigen …

 3. Ik ben benieuwd of Apple er wel zo verstandig aan doet zich zo volledig op (PM)OLED te richten; één van de sterkste punten van een iPhone (waar ik als Android gebruiker altijd een tikje jaloers op ben geweest), is dat zo’n telefoon een bijna dubbel zo lange ‘life span’ kent als de meeste concurrenten. En dáár is waar dé zwakte van een OLED scherm ligt: de verwachte levensduur van deze schermen ligt een stuk lager als bij de klassieke LCD schermen en ook de (verwante) AMOLED schermen. Die laatstgenoemde worden overigens al enkele jaren ingezet in de S lijn van Samsung en bijv. ook bij OnePlus. Ik geloof ook niet dat zij zich direct over deze ontwikkeling echt zorgen hoeven te gaan maken.

  Meer hierover lees je o.a hier: http://beebom.com/lcd-vs-oled-vs-amoled-difference-explained/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *