Star Wars Battlefront 2 – Nieuwe trailer en 10 min. gameplay!

Als Stormtrooper moet je onder andere op Endor rebellen afslachten
Je leest het goed, zowel een gloednieuwe trailer als een uitgebreide inkijk in de singleplayer van Battlefront 2.
Foto @JackFrags

De aankomende Star Wars Battlefront-titel heeft de afgelopen weken veel aandacht gekregen. Enerzijds vanwege de toffe nieuwe toevoegingen zoals een singleplayer campagne en ruimtegevechten, maar ook vanwege controverse rondom bepaalde mechanieken. Uiteraard belicht uitgever EA liever de positieve kanten, dus geniet hieronder van de tweede verhaal-trailer van Battlefront 2.

[gv data=”FNUTWw17rkM”][/gv]

Jazeker, het verhaal zal een boel bekende personages en omgevingen bevatten, wat altijd goed nieuws is voor de echte Star Wars-fans. In deze eerdere analyse schreven we al over de rode draad in het verhaal: Iden Versio. Deze commandant binnen het leger van de badguys zal ongetwijfeld vervelende klusjes moeten opknappen, want in tegenstelling tot de meeste Star Wars games, speel je in Battlefront 2 dus met de (overblijfselen van) The Empire en dus tegen de rebellen.

Verder zien we nieuwe beelden van gevechten op Endor (ten tijden van Episode VI: Return of the Jedi), overblijfselen van de tweede Death Star en de in de beta uitgebreid gespeelde omgeving van Naboo. Dat alles lijkt er uitzonderlijk gelikt en stilistisch uit te zien, al komt de toffe game vooral tot zijn recht in de onderstaande (naar mijn kennis) eerste echte singleplayer gameplay.

Gameplay
YouTuber JackFrags was een van de eersten die aan de slag mocht met de singleplayer van Battlefront 2. Tijden de 10 minuten gameplay zien we de eerste drie missies voorbij komen. Zo zit Iden in de eerste missie opgesloten op een rebellen-ruimteschip. In deze missie moet je zien te ontsnappen en zien we ook voor het eerst haar droid in actie. Het robotje zal centraal staan in stukjes missie, maar helpt je ook tijdens gevechten en bij het banen van paden.

De tweede missie zal zich afspelen op Endor, ook al kort gezien in de trailer. De Death Star (en honderdduizenden collega’s) zijn zojuist opgeblazen, dus wat je precies moet doen op Endor is nog maar de vraag. Het woord ‘wraak’ schiet me wel direct te binnen. Tot slot krijgen we ook nog wat Starfighter-gameplay te zien te midden van de overblijfselen van de reeds opgeblazen Death Star. En man, wat ziet dat er bruut uit.

[gv data=”ZlPSOnQeaCA”][/gv]

Heb jij ook zo’n zin in Star Wars Battlefront 2? Laat het weten in de comments. Op 17 november (op dezelfde dag dat The Punisher uitkomt) kunnen we aan de slag op de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Tot die tijd hebben we nog een aantal artikelen voor je over Battlefront 2. Zo schreef ik recentelijk over een mogelijke tergende feature die puur draait om cash verdienen. Ook beschreef ik mijn bevindingen na de beta. Ik kan je vast verklappen: Het wordt een waar feestje. May the Force be with you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *