Battlefield V krijgt ook Battle Royale-modus (trailer)

De soldaten zijn niet heel realistisch, maar wel heel badass
Dat, en een heleboel nieuwe gameplay en features.

De aankondigingen rondom de aankomende Battlefield-titel komen relatief gemixt aan bij de fans. Enerzijds is het tof dat de Premium Pass verleden tijd is, dat de gameplayermechanieken wat tactischer en strategischer worden, maar anderzijds struikelen gamers over de niet historisch accurate customization en de grote hoeveelheid vrouwen. De onderstaande trailer geeft denk ik de doorslag voor veel twijfelende gamers.

De reveal-trailer van Battlefield V was bagger. Het deed van alles verkeerd; de actie was onoverzichtelijk, over de top en grofweg cartoonesk, terwijl het nauwelijks een goede afspiegeling was van de gameplay zelf. Electronic Arts pakt het tijdens de eerste show van de E3 2018 daarentegen een stukje slimmer aan. Gameplay, duidelijke informatie en hele toffe actie.

[gv data=”SWVtV59mczk”][/gv]

Battlefield moet eraan geloven
Dat alles wordt daarentegen ondermijnt door een Battle Royale-modus in de aankomende Battlefield. Jazeker, zelfs een van de grootste shooters van het afgelopen decennium moet aan de oververzadigde trend meedoen. Ontwikkelaar DICE heeft verder nauwelijks iets bekend gemaakt over de modus, maar neem maar van mij aan dat het in de game geïmplementeerd wordt om de ‘verliezen’ van de Premium Pass te compenseren.

Een immens populaire modus is namelijk een slimme manier om veel spelers – nieuw bij de franchise of veteranen – naar je game te trekken. Cosmetische items zijn tevens een geaccepteerd fenomeen voor het subgenre, dus het zal een betrouwbare geldstroom opleveren voor EA. Wat mij betreft ondermijnt het daarentegen de klassieke Battlefield-formule, gedomineerd door Conquest, Operations en een gegrond en enigszins realistisch verhaal.

Heel veel gameplay
Tegelijkertijd mochten heel veel aanwezige journalisten (tegenwoordig vooral YouTubers, dus) gameplay opnemen, wat de reputatie van DICE’s meesterlijke serie wat mij betreft heeft gered. De gameplay onthult namelijk een heleboel mechanieken die nieuw zijn voor de franchise.

In de onderstaande compilatie van bekende Battlefield-YouTuber JackFrags komen een heleboel van die systemen naar voren. De revive-animaties zijn uitgebreider (iedereen kan elkaar reviven, maar Medics doen dat sneller), munitie is relatief schaars, granaten kun je teruggooien, destructie van gebouwen is gedetailleerder, dynamischer en mooier dan ooit en ga zo maar door.

[gv data=”MfzmCI9-aKY”][/gv]

Uiteindelijk had ik een zeer bittere nasmaak in mijn mond na de eerste trailer van Battlefield V, maar met de gegronde nieuwe gameplay en een stevige vermindering op over-de-top-heid lijkt ook deze BF weer een pareltje te worden. Battlefield V komt op 19 oktober uit voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Foto @Electronic Arts/DICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *