Aprilia laat op helmvizier zien hoe hard je rijdt

Aprilia laat op je helmvizier zien hoe hard je rijdt
Denk aan een integraalhelm. Denk nu aan een Google Glass. Combineer deze twee, en tadáá, je hebt de Skully. De vorig jaar aangekondigde ‘slimme helm’ heeft inmiddels de handen op elkaar gekregen van de Piaggio Group. Beide partijen zijn namelijk een samenwerking aangegaan.

Normaal gesproken is het volgen van GPS-instructies op de motor een heel gedoe. Gedoe met snoertjes en oordopjes die nooit lekker zitten. De AR-1 van Skully lost dit probleem op door een klein schermpje aan de binnenkant van het vizier te plaatsen waarop alle noodzakelijke instructies worden weergegeven.

Snelheid, toerental en vermogen op je vizier

Aprilia en Skully hebben op de EICMA in Milaan aangekondigd dat het Piaggio Multimedia Platform – dat inmiddels op diverse modellen van de Piaggio Group leverbaar is en nu als V4-MP-technologie ook voor de nieuwe Aprilia RSV4 RR en Tuono V4 1100 beschikbaar komt – gekoppeld wordt aan de head-up display technologie van Skully’s helmen. Daarmee wordt een scala aan informatie afkomstig van het PMP-systeem, waaronder de snelheid, het toerental, het actuele vermogen en koppel, maar ook navigatie vanaf de smartphone, geprojecteerd op het vizier van de Skully-helm, naast de features die de helm zelf al biedt.

Achteruitkijkcamera included

Piaggio zegt dat de combinatie van de twee technologieën de bestuurder maximale veiligheid biedt en hem alle noodzakelijke informatie verschaft, zonder de handen van de handlebar te hoeven halen. De helm fungeert hiermee als vervanger van het instrumentarium van de motorfiets. De data wordt weergegeven op een deel van het vizier dat het zicht van de bestuurder op de weg niet beïnvloedt. De 180 graden achteruitkijkcamera vergroot daar bovenop het zicht naar achteren naast de spiegels van de motorfiets voor extra veiligheid.

Skully begon vorig jaar als een crowdfundproject op Indiegogo. De benodigde funding was al snel rond en Skully hoopt medio 2015 met de uitlevering van de helmen te beginnen. De prijzen beginnen bij 1.195 euro.

[gv data=”ZdcWd594lRw”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Skully_AR-1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *