Apps in de Europese App Store worden vandaag duurder

App-Store-Prijsverhoging
Zit je te twijfelen om die betaalde app te kopen? Dan kun je dat beter zo snel mogelijk doen, want de prijzen van de Europese App Store gaan vandaag nog omhoog, dus ook in Nederland.

Verschillende app-ontwikkelaars van zowel de iOS- als de Mac-App Store kregen vandaag bericht van Apple dat de prijs in de loop van de dag omhoog gaat, zo schrijft iCulture. Hoeveel de prijs wordt opgeschroefd is niet duidelijk, al zegt Apple wel dat de prijsverhoging in alle landen van de Europese Unie en Canada wordt doorgevoerd.

Nieuwe regels
De plotselinge verhoging lijkt te maken te hebben met de nieuwe btw-regels van de EU, waarin staat dat het btw-tarief dat gevraagd wordt terug te leiden moet zijn naar het land waar het wordt afgerekend. Tot vandaag rekende Apple altijd het 15 procent btw-tarief van Luxemburg voor al hun verkochte apps in deze regio, omdat dit het goedkoopste was. Aan dat slimme kunstje komt vandaag dus een einde.

Veel apps kosten op het moment 0,89 cent, en aangezien Apple de prijs graag op een 9 laat eindigen is de kans groot dat deze apps vanaf morgen naar 0,99 cent getild zullen worden. Gelukkig maar dat je sinds kort 14 dagen garantie hebt op een aangeschafte app.

No comments yet

  1. Lars, verdikkie. Tijd voor een cursus Nederlands.

    “Aan slimme kunstje van komt vandaag dus een einde.” Dat natuurlijk iets in de strekking moet zijn van: Aan dit slimme kunstje komt vandaag dus een einde.

    De volgende keer krijg je een 4 en ga je opnieuw naar school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *