‘Apple wil al in de zomer af van tegenvallende iPhone X’

iPhone X met airpods
De iPhone X werd onthaald als hét toonaangevende toestel voor de komende jaren, maar de smartphone zelf is geen lang leven beschoren.

Als Apple een nieuwe iPhone presenteert, dan gaat de productie van de vorige generatie doorgaans gewoon door. Daarom kun je nu nog gewoon een iPhone 7 aanschaffen, mocht je iets goedkoper willen shoppen. Volgens KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo zijn de verkoopresultaten zo matig dat de productie al in de zomer gestaakt wordt. Ter vergelijking: alleen de iPhone 5C uit 2014 werd al na een generatie uit de winkels gehaald.

Vooral in China zou er maar weinig interesse in de iPhone X zijn, zo stelt Kuo. In China draait alles om grote schermen en in dat opzicht kopen ze liever de iPhone 8 Plus, die nog altijd een groter scherm heeft balen ze behoorlijk van de notch. Verder blijft het gissen, maar feit is dat er simpelweg minder interesse is.

Mocht je net als de Chinezen wachten op een iPhone zonder notch, dan heb je pech, want die komt vermoedelijk pas in 2019 op de markt.

4 Comments

  1. “Verder blijft het gissen, maar feit is dat er simpelweg minder interesse is”

    Goh, echt? Ik zal even een hint geven: €1159,-

    • @ffw88: En dan heb je nog niks … Qua geheugen zit je aan de ondergrens tegenwoordig met je 64GB en als je snel wilt laden mag je wederom 70 euro investeren.
      Als je de Icloud wilt gebruiken mag je ook maandelijks investeren en zo telt het allemaal lekker op.

  2. Als je logisch nadenkt is het niet handig om een de X aan te houden als goedkopere variant als straks de opvolger van de X verschijnt. Maar ja het is leuker om er niet onderbouwde verhaaltjes bij te bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *