Apple weigert betaaldienst Samsung op iOS

Samsung PayEen uitbreiding van Samsung lijkt deels gedwarsboomd door Apple.

Samsung Pay is momenteel enkel compatibel met apparaten van het Zuid-Koreaanse merk. Het bedrijf wil de dienst ook op andere platformen uitbrengen zoals iOS en Android. Apple heeft hier geen zin in.

Volgens ETNews is de Samsung Pay Mini app door Apple geweigerd in de app store. Een reden waarom de applicatie niet door de keuring is gekomen is niet bekend. Mogelijk betekent dit meteen het einde voor Samsung Pay op iOS. In een reactie zegt Samsung zich te focussen op Android naar aanleiding van de actie van Apple.

Het techbedrijf heeft zelf ook een betaaldienst onder de naam Apple Pay. Het weigeren van Samsung Pay is dan ook een strategische zet om te zorgen dat ze zelf geen omzet mislopen aan de (directe) concurrent.

Nog geen reacties

  1. Reden is simpel …. apple geeft nfc toegang niet vrij voor apps van derden.

    Grappig … samsung weet dit best …. maar toch een app uitbrengen waarvan ze weten dat die nooit word goedgekeurd.

    • @dgh74: Slim, ze wijzen daarmee naar de handicap die je sowieso hier in NL hebt met de Iphone, je kunt er niks mee qua betalingen en dat terwijl men met Android hier alweer sinds de zomer mee kan betalen.

      Ondertussen aan alle kanten ingehaald die Iphone ….

  2. Het wordt nu toch echt een keer tijd dat dat criminele Apple keihard wordt aangepakt voor concurrentie vervalsing en gedwongen winkelnering (itunes en appstore) en misbruik van een monopoliepositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *