Apple vervangt Macbook-toetsenborden gratis, maar helpt dat wel?

Macbook Pro
Goed en slecht nieuws voor iedereen met een Macbook: Apple gaat de Butterfly-toetsenborden gratis vervangen, maar dan wel met een toetsenbord van hetzelfde soort.

Sinds Apple een paar jaar geleden overstapte op een nieuw, platter toetsenbord is er al gedoe. Ja, het design maakt een plattere Macbook mogelijk en na enige gewenning tikt het lekker weg. Maar er zijn ook veel problemen, want je zult niet de eerste zijn die te maken krijgt met een of meerdere toetsen die opeens niet meer werken.

Je kunt met je problemen naar de Apple Store stappen, want daar worden de keyboards tot vier jaar na de aanschafdatum van je Macbook gratis vervangen. De vraag is: schiet je daar iets mee op? Ik tik dit artikel op een 15″ Macbook Pro van een paar maanden oud en heb het toetsenbord inmiddels drie keer na laten kijken.

Telkens loste dat de problemen even op, maar het vervangen van een toets of het complete toetsenbord haalt uiteindelijk niets uit. Het ontwerp blijft immers hetzelfde. En daar komt nog eens bij dat je voor elke reparatie zo’n twee weken zonder Macbook zit: ideaal als je er voor je werk van afhankelijk bent.

Kortom: wat mij betreft gaan de aanklagers in de Verenigde Staten gewoon door met hun werk tot Apple met een echte oplossing komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *