Apple schuift Samsung als processorboer opzij

Apple vs Samsung
De heren uit Cupertino hebben niet geheel onverwacht besloten dat Samsung niet mag deelnemen aan de ontwikkeling van de nieuwe A7-processors. De A7 dient als basis voor de volgende generatie iPhone en iPad apparaten, die naar verwachting begin volgend jaar in de winkels liggen.

Samsung heeft niet officieel gereageerd op het besluit van Apple, maar is wel van plan om de groei in orders te behouden door haar activiteiten met NVIDIA verder uit te breiden. Een insider vertelde The Korea Times dat Apple vertrouwelijke gegevens over de volgende A7 (SoC) chip heeft gedeeld met de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). TSMC is al begonnen met het opzetten en inrichten van haar productielijn die de nieuwe processor zal produceren.

De zoveelste breuk tussen beide giganten komt niet als een verrassing en is het gevolg van aanhoudende juridische ruzies tussen de technische grootheden. Samsung heeft sinds enkele jaren nadrukkelijk de aanval geopend op de Amerikaanse fabrikant, die met zijn iPhone en iPad producten een groot gedeelte van de markt controleert. Of meoten we zeggen “controleerde”? Samsung kan via ontwikkeling en productie snel schakelen en reageren op de markt. Iets dat Apple nadrukkelijk voelt. Samsung hijgt in de nek van Apple.

Het Koreaanse bedrijf profiteerde de afgelopen jaren van haar dubbele focus waarbij zowel onderdelen als volledige producten grettig aftrek vonden bij consumenten en concurrenten, waaronder Apple. Zo worden schermen, batterijen en andere onderdelen in menig televisie, huishoudelijke apparatuur, smartphones en tablets gebruikt. Niet alleen in producten van Samsung zelf, maar ook bij diverse andere merken.

Apple zal naar verwachting binnenkort ook vaarwel zeggen tegen Samsung batterijen en schermen.

No comments yet

  1. Over een jaar.. Tegen die tijd loopt Samsung vast wel weer verder voor. Apple is trots dat ze eindelijk eens kunnen aankondigen dat ze denken voor te gaan lopen op Samsung. Apple blijft een beetje overrated hier.

  2. Ik denk wel dat je kan zeggen dat Apple de smartphone revolutie heeft geleid, maar ze kunnen de trends niet bijhouden. De iPhone 1 t/m 4 waren apparaten die beter waren als de concurrentie, daar betaalde je ook voor. Tegenwoordig zijn LG’s, Samsungs, HTC’s net zo goed als iPhone’s, maar dan voor een kleiner kapitaal. Dan is de keuze voor veel consumenten snel gemaakt denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *