Apple: naaktfoto’s celebs niet verkregen via beveiligingslek

iCloud login
Apple heeft na 40 uur onderzoeken (and counting) de conclusie getrokken dat de gelekte naaktfoto’s van diverse beroemdheden, niet verkregen zijn door misbruik te maken van een zeer recent gerepareerd beveiligingslek.

De beschuldigende vinger richting Apple voor de hack die op het internet bekend staat als #TheFappening komt zeer ongelegen voor Apple, die volgende week rond de lancering van o.a. de iPhone 6 een onbevlekt feestje wil bouwen.

Het onderzoek is nog steeds gaande, maar Apple concludeert wel alvast dat de betreffende iCloud accounts zeer gericht zijn aangevallen en dat toegang dus niet verkregen is door een slordig lek in de Find My iPhone functie. Hierbij konden hackers tot voor kort oneindig verschillende wachtwoordcombinaties uitproberen (brute force).

Hackers hebben zich gericht toegang verschaft middels verkregen gebruikersnamen, wachtwoorden en antwoorden op beveiligingsvragen. Hoe precies wordt nog verder onderzocht, maar dat accounts op deze manier worden gehackt komt volgens Apple op internet helaas veel vaker voor. In een eerste reactie raad Apple gebruikers tevens aan om gebruik te maken van de stuk veiligere 2-staps verificatie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *