Apple maakt van Dr.Dre meest verdienende hiphopper

Apple maakt van Dr.Dre meest verdienende hiphopper
Get Your Money Right. Dr.Dre voegt de daad bij het woord.

De 49-jarige hiphopartiest zat al goed in de slappe was, maar met de verkoop van het door hem in 2006 opgerichte Beats by Dre aan Apple is Dr.Dre de best verdienende hiphopper van het jaar geworden. Volgens Forbes harkte hij in de afgelopen twaalf maanden $620 miljoen binnen. Daarmee staat hij ver boven de nummer twee, Jay-Z, die het dit jaar moet doen met $60 miljoen aan inkomsten – een deel daarvan verdiende hij met een deal met Samsung. Diddy heeft volgens het zakenblad evenveel verdiend als Jay-Z, en deelt de tweede plek.

De vierde plaats is voor Drake met $33 miljoen, grotendeels dankzij de release van zijn vierde album Nothing Was the Same. Macklemore & Ryan Lewis nemen gezamenlijk de vijfde plaats binnen met $32 miljoen aan inkomsten, waarmee ze Kanye West ($30m) nipt buiten de top 5 houden.

We kunnen nog wel even door gaan, maar waar het op neer komt is dat Dre meer heeft verdiend dat de 24 overige namen op de lijst bij elkaar opgeteld. En dat allemaal dankzij een koptelefoon met een zware bas en gelikt uiterlijk.

In mei bevestigde Apple dat het Beats had overgenomen voor 3 miljard dollar, omgerekend 2,2 miljard euro. De betaling bestond uit twee delen: 2,6 miljard dollar en 400 miljoen dollar in aandelen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *