Apple lek: jouw kabels en accessoires worden nutteloos

apple-lightning-usb-c
Gaat men nu eindelijk doen wat de markt graag wil?

Waar de hele industrie werkt met USB-C kabels houdt Apple stug vast aan haar Lightning connector. Hierdoor moeten bezitters van iPhones, iPads en andere apparatuur aparte kabels en accessoires of verloopkabels aanschaffen om te verbinden met apparatuur die wel met een USB-C kabel werkt.

Apple heeft altijd vastgehouden aan haar afwijkende standaard met het argument dat dit de laadsnelheid ten goede zou komen. Dit argument is inmiddels achterhaald door de snelladers voor USB-C aansluitingen. Hoewel de markt voor accessoires een prettige aanvulling op het tanende resultaat betekent moest Apple dan ook langzaam over stag. Inmiddels zien we bij de iPad Pro dat daar inderdaad een USB-C aansluiting is ingebouwd.

Voor de iPhones houdt Apple tot nu toe vast aan haar eigen Lightning connector. Nu blijkt echter dat in de Beta-versie van het nieuwe systeem iOS 13, die inmiddels is vrijgegeven voor gebruikers, een aanwijzing is opgenomen dat dit gaat veranderen.

Een gebruiker die zijn iPhone met zijn MacBook verbond kreeg namelijk in een graphic de verwijzing naar een USB-C kabel te zien. Dit nieuws voedt geruchten dat de nieuwe generatie iPhones, die in september gepresenteerd wordt, eindelijk ook een USB-C ingang zal krijgen. Daarmee is de connectiviteit met andere apparaten een stuk makkelijker geworden. Uiteraard zal dit betekenen dat de kabels en accessoires om de iPhone te verbinden met de rest van het technisch universum nutteloos worden en langzaam zullen verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *