Apple krijgt toestemming om spacekantoor te bouwen

Apple krijgt toestemming op spacekantoor te bouwen in Cupertino
Apple’s plannen voor een superluxe en superduur hoofdkantoor in de rurale omgeving van het Californische plaatsje Cupertino zijn door de gemeenteraad goedgekeurd.

Ruim twee jaar na de speech die Steve Jobs voor de gemeenteraad van Cupertino gaf over de bouwplannen van Campus 2 – zijn laatste publieke optreden – hebben de politici een definitieve overeenkomst bereikt met Apple. De techgigant mag het naar verluidt 5 miljard dollar kostende kantoor gaan bouwen, maar daarvoor moeten ze wel genoegen nemen met een lagere belastingvermindering. In ruil daarvoor zou de stad minder van Apple’s omzetbelasting teruggeven: 35 in plaats van 50 procent.

Nu de bouwvergunning binnen is kan Apple beginnen met de sloop van het voormalige HP-kantoor dat nog in de weg staat en een start maken met het futuristische gebouw dat veel wegheeft van een ruimteschip. Het zal voor een groot gedeelte uit glas worden opgetrokken, waarbij er geen enkel stuk recht glas te vinden zal zijn. Tevens komen er een grote ondergrondse iParkeergarage, iPresentatiehal, iFitnessruimte en een iEnergiecentrum waar Apple zijn eigen energie wil opwekken. In het kantoor komen meer dan 12.000 werknemers te werken. Ook zullen er fietspaden worden aangelegd rondom de campus.

[lg_folder folder=”Apple/2016_HQ/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *