Apple koopt Apple Car-domeinnamen

Klikkie
Ja mensen, het gaat gebeuren: de Apple Auto komt eraan en Apparata en Autoblog kunnen dan definitief fuseren. Toch?

OK, OK, het duurt waarschijnlijk nog wel tot 2019 voordat Apple met zijn iCar, CarPod, of Macincar komt. Toch zijn de techies uit Cupertino vast begonnen met wat voorzorgsmaatregelen.

Dus mocht je een domeinnaamkaper zijn, dan ben je in ieder geval te laat voor: apple.car, apple.cars en apple.auto. Al die activiteit kan natuurlijk te maken hebben met Apple Carplay, maar daarvoor hebben ze natuurlijk geen geheime autotestbaan nodig. En tja, die hebben ze ook al geregeld.

Het nieuws van de domeinnamen komt tegelijk met het CES-nieuws dat vandaag uitlekte: Volkswagen mocht geen demo geven van een auto waarin je je iPhone draadloos aan een Volkswagen kon koppelen. Tot nu toe moet je je telefoon met een kabeltje aan je auto vastmaken om hem met Carplay te kunnen gebruiken. Volkswagen wil het draadloos doen, maar meestal gebruikt Carplay nogal veel stroom.

De batterij kan een reden zijn om de demo te verbieden. Aan de andere kant is het natuurlijk nogal vreemd om een nieuwe feature van Apple te tonen als het niet in een Keynote is van de Apple-baas zelf.

De reden blijft nog even in het ongewisse. Net zoals we nog even moeten wachten op het nieuws of er echt een Apple automobiel aankomt. Tot die tijd kun je naturlijk wel gewoon rekenen op het nieuws dat zowel autoblog als apparata erover gaan brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *