Apple pikt met iPhone 12 en AirPods van de klant

Pikken de klanten een uitgeklede iPhone 12 en een ordinaire verkooptruc?

Veel bedrijven hebben te lijden onder de Coronacrisis en in een zoektocht naar extra omzet kan een bedrijf rare sprongen maken. De visie van Apple bestaat, als we een bekende insider mogen geloven, uit het concept ‘dubbel genaaid houdt beter.’ De techgigant gaat haar trouwe klanten volgens hem namelijk 2 keer bedonderen.

Apple kleedt iPhone 12 uit

Als je een premium model van Apple koopt krijg je daar normaal gesproken een set gratis EarBuds bij. Deze oordopjes zijn niet draadloos, maar te verbinden via de lightning poort. Apple is van plan deze niet meer bij de iPhone 12 te stoppen.

Wie denkt dat de koper van een duur topsegment iPhone verwend wordt en nu een setje AirPods krijgt komt bedrogen uit. De iPhone 12 wordt namelijk volgens de bekende insider Ming-CHi Kuo helemaal zonder oordopjes geleverd. Dit in een poging om de kopers van de iPhone 12 extra te laten betalen om gelijk een setje AirPods aan te schaffen.

Stap 2: Apple slijt de voorraad aan iPhone-kopers

Wie denkt dat die kopers dan in ieder geval betalen voor de dan net uitgekomen state of the art AirPods Pro Light zit alweer mis. Apple heeft volgens hetzelfde rapport de nieuwe AirPods namelijk doorgeschoven naar 2021. Dit betekent dus dat de kopers in de buidel moeten voor de huidige generatie AirPods.

Zelfs een beetje korting zit er niet in, want er komt pas tegen het einde van het jaar een kortingsactie. Als je dus een die-hard fan bent en vanaf dag 1 een iPhone 12 koopt met een set AirPods krijg je geen cadeautjes maar de oude voorraad tegen de hoofdprijs.

Hoe reageren de klanten zelf?

Apple, die haar klanten eerder al voor achterlijk versleet, denkt dit nu weer te bewijzen. Zij verwachten met deze actie namelijk een verkoopsucces. Volgens het rapport rekent het concern op de verkoop van 93,8 miljoen setjes AirPods. Of de klanten dit pikken blijft natuurlijk de vraag.

Normaal gesproken houden we bij geruchten altijd de zoutpot in de buurt voor de nodige korrel(s) zout. In dit gaval liet Kuo zelfs de interne rapporten van Apple aan Macrumors zien. We gaan er dus vanuit dat het gerucht waar is en dat er alleen nog een wijziging in dit voornemen komt als Apple zelf, bijvoorbeeld onder druk van klagende klanten, haar strategie wijzigt.

Nog geen reacties

  1. Tjezus komkommertijd ofzo

    Dit verhaal deed ook met de 11 de ronde … ook al met de X meen ik.

    Daarbij. …. wanneer ik op straat loop of op tv kijk .. dan heeft iedereen al “oral b tandenborstels die nooit zullen verkopen en waarbij apple de plank kompleet misslaat ” …

  2. Is het nodig om bij de aanschaf van een iPhone 12 een nieuw setje airpods te kopen dan? Ik denk dat de meeste iPhone 12 kopers al lang een setje hebben liggen…..

  3. We weten toch inmiddels hoe dat bij Apple werkt, jongens. Dat ze uberhaupt zo lang oortjes bij hun telefoons hebben geleverd is al een wonder.

    Vorige week een Ipad Pro gekocht, zaten ook geen Earbuds of Airpods bij…Kunnen jullie daar ook een artikel over schrijven?! Ohja en er zat ook geen Apple Pencil bij en geen toetsenbord en ook geen dongle voor een SD kaart of HDMI kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *