Apple gaat apps aanpakken die je locatie versturen

Apple
Het techbedrijf komt voor je op.

Sommige apps kunnen, zonder dat je het misschien bewust doorhebt, behoorlijk wat informatie over je verzamelen. Voorheen liet Apple applicaties die in de App Store stonden hun gang gaan op dit gebied, maar nu privacy steeds meer een dingetje wordt grijpt het techbedrijf in.

Apple gaat iOS-apps beter in de gaten houden. Applicaties die locatie informatie van iOS-apparaten doorspelen naar derde partijen worden door Apple op de vingers getikt. In het ergste geval kan de app uit de App Store worden verwijderd.

In de richtlijnen van Apple staat geschreven dat het doorspelen van gebruikersdata zonder de expliciete toestemming van de gebruiker verboden is. Na een verwijderd kan de app terugkeren in de App Store. Apple wil dan wel dat iedere vorm het delen van de locatie naar derden in de app is verwijderd.

Informatie dat met derde partijen wordt gedeeld is waardevol. Zo maken adverteerders dankbaar gebruik van de mogelijkheid om persoonlijkere ads te maken. Facebook kwam groot in het nieuws toen bekend werd dat data van gebruikers in handen kwamen van een derde partij voor advertentiedoeleinden. Apple wil een ‘Facebookje‘ voorkomen grijpt dus in. (via 9to5Mac)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *