Apple event van 10 september officieel aangekondigd

Apple iPhone event 10 september
Kleurtjes! Happy, Happy, Joy, Joy! Iedereen had het natuurlijk al verwacht, maar Apple heeft zojuist de officiële uitnodiging de deur uit gedaan door een event op dinsdag 10 september aanstaande. Goh, wat zullen ze daar nou gaan onthullen.

Wat Tim Cook volgende week dinsdag om 19:00 Nederlandse tijd gaat laten zien? Als de voortekenen niet bedriegen kunnen we in elk geval het volgende verwachten:

iPhone 5C
Deze zogenaamde ‘budget’ iPhone, of iPhone 5Cheap, zal zoals we gezien hebben een plastic kunststof body krijgen in plaats van glas of aluminium. Ook zullen de specificaties niet zo denderend zijn als bij de allernieuwste iPhone 5S, maar je hebt tenminste een iPhone. Lang werd gedacht dat deze goedkopere iPhone alleen uitgebracht zou worden in opkomende markten, maar vandaag dook een Nederlandse handleiding op wat erop zou duiden dat deze telefoon ook hier leverbaar wordt.

iPhone 5S
Deze telefoon wordt het nieuwe paradepaardje van Apple. Je zou kunnen zeggen dat het ‘slechts’ een doorontwikkeling is van de iPhone 5, maar Apple zal onder de motorkap ongetwijfeld het nodige aangepast hebben om er iets speciaals van te maken. Reken in elk geval op een homebutton die een vingerafdrukscanner bevat. Ook zal de iPhone 5S beschikken over een snellere (A7) processor en leverbaar worden in 2 nieuwe kleuren: champagne/goud en grafiet/grijs.

iOS 7
Naast nieuwe iPhone’s zal Apple naar alle waarschijnlijkheid ook gelijk de zevende versie van haar iOS besturingssysteem presenteren. Ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden al druk kunnen testen met de beta-variant en op 10 september zal de definitieve variant gepresenteerd worden.

Beschikbaarheid
Er wordt verwacht dat de definitieve versie van iOS 7 vanaf 18 september te downloaden zal zijn en dat de nieuwe iPhone’s vanaf 20 september leverbaar zullen zijn.

Apple kennende zal er ongetwijfeld nog een “one more thing” zijn. Er ging een gerucht over nieuwe iPad’s, maar het zou ook zomaar iets volstrekt anders kunnen zijn.

Nog geen reacties

  1. Weet er iemand misschien wanneer er een nieuwe macbook pro wordt verwacht? Ik snap dat je dit nergens terug kan vinden, maar om de hoeveel jaar is er een nieuwe macbook en wanneer was de laatste generatie macbook pro uitgekomen. Hieruit kan je het wel een beetje halen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *