Definitief: Dit zijn de nieuwe AirPods Pro en dat kosten ze

apple-airpods-pro-officieel
Gelukje, voor die prijs is de kans wel groter dat ze passen.

Vanmorgen lanceerde Apple dan eindelijk de nieuwe Airpods Pro. De release was vooraf met gemengde reacties ontvangen, maar het nodige speculeren zijn ze nu definitief gelanceerd.

Allereerst blijkt dat men de pasvorm heeft verbeterd. De vorige generaties konden nog wel eens uit het oor vallen. Bovendien was, doordat er veel ruimte tussen de AirPods en het oor kon ontstaan, de kans op veel omgevingsgeluid groot. Dit lost Apple op door de nieuwe AirPods Pro te leveren met drie sets siliconen dopjes (klein, middel en groot) die je op de AirPod kun zetten. Zo maak je ze (beter) passend voor de oren. Wanneer je de juiste maat gekozen hebt en ze regelmatig draagt vormen de dopjes zich naar jouw oren. Ook zorgt men er met creatieve technieken voor dat je niet of nauwelijks voelt dat je iets in jouw oren hebt.

Door de nagenoeg sluitende pasvorm kon men ook de weergave van het geluid verbeteren. Hierdoor zijn de AirPods voorzien van actieve ruisonderdrukking. Doordat ook deze ruisonderdrukking is verbonden met de pasvorm en op basis daarvan bepaalt hoe het omgevingsgeluid het best weggehaald kan worden zou ook dit volgens Apple (Wij van WC-eend…) een ongeëvenaard resultaat op moeten leveren. Door een druksensor op het dopje kun je de actieve ruisonderdrukking aan en uit zetten. Zo kun je dus wel omgevingsgeluid toelaten als dat belangrijk is, bijvoorbeeld in het verkeer.

apple-airpods-pro-officieel-feat

Ook de wijze waarop de AirPods jou het geluid dat je wilt horen laten horen stelt het dopje af op basis van de vorm van jouw oren. Zo krijg je dus een unieke en optimale verdeling van geluid. Via de compacte H1-chip kun je via de AirPods Pro bijvoorbeeld ook Siri aansturen.

Om ervoor te zorgen dat je onder alle omstandigheden optimaal gebruik kunt maken van de AirPods Pro zijn ze water- en zweetbestendig. Tot slot heeft men ook een speciaal gaas over de microfoon aangebracht. Hiermee ben je, ook wanneer je in de wind belt, goed te verstaan.

apple-airpods-pro-officieel-techniek

Wat gebleven is, is de case die als lader fungeert. Door jouw dopjes steeds op te laden kun je meer dan 24 uur genieten van goed geluid als je alleen de case meeneemt op jouw trip. Met 5 minuten luister je een uur en met volledig opgeladen oortjes kan je er weer zo’n 4,5 uur tegenaan zonder case.

De AirPods Pro liggen liggen nu in de digitale winkel (en zijn verkrijgbaar vanaf 30 oktober) voor EUR 279,-. Als actie kun je nu gratis een gravure in de case laten zetten als je online bestelt. Let er daarbij wel op dat de Airpods Pro alleen functioneren met iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 of macOS Catalina 10.15.1. Check dus voor aankoop of bestellen even of je die update(s) kunt installeren.

Bron, foto’s en bestelinformatie: Apple.nl

No comments yet

  1. Ik vind op zich het idee van AirPods leuk bedacht en veel mensen schijnen het goed te vinden werken, maar ik blijf het zeggen: de EarPods met draad (die je nota bene gratis bij je iPhone krijgt) hebben te weinig nadelen om 180 euro uit te geven aan alternatieven, laat staan 280 euro. Kennelijk waren AirPods zo populair dat ze nu net als bij de iPhones gaan kijken wat er nog te melken valt.

    Nogmaals, ik ben fan van iOS en ik gebruik niks liever, maar 300 euro voor oortjes? Nee dank u.

    • @720s: hoop geld. Maar na jaren plezier van de eerste airpods toch maar de pro besteld. Geld meer dan waard. ANC werkt super en geluid is ook super ( voor mij ). Installatie is fluitje van een cent en werkt na installatie op iphone meteen op mijn ander apple apparaten. De minder lange “steeltjes” zijn ook welkom. Case is iets groter maar is prima. Draagcomfort perfect en zitten “vaster” dan eerste generatie. Had met de oude geen problemen en kon er prima mee hardlopen … maar de pro is wat zekerder.

      Kga er weer jaren dagelijks plezier van hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *