Apocalypse Now-game in de maak


I love the smell of napalm in the morning.

Apocalypse Now, de klassieke psychologische oorlogsthriller van Francis Ford Coppola krijgt een eigen game. Via een Kickstarter-campagne wil een groep ontwikkelaars het traumatiserende Vietnam van de Koude Oorlog vertalen naar een survival/horror-game met RPG-elementen. En ja, personages als Colonel Kurtz en Captain Willard zullen hun (virtuele) rentré maken.

Gameplay
Vanuit het perspectief van Cpt. Willard zul je je een weg door de jungle van Vietnam moeten banen. Daarbij is een gevecht starten een laatste reddingsmiddel. Verwacht dus geen Call of Duty in Vietnam. In plaats daarvan zul je het gros van de tijd moeten sluipen en actief gevechten vermijden. Deze ‘stealth gameplay’ wordt beïnvloed door jouw eigen vaardigheden, maar ook door de beslissingen die je voor Willard maakt. Hoe je met je medesoldaten en vijanden omgaat heeft namelijk invloed op het sentiment van je eenheid en op het verloop van het verhaal zelf.

Ook zul je moeten waken of je genoeg voedsel, water, medicijnen en ammunitie bij je hebt of kan vinden. Niet alleen de Vietcong, maar ook de jungle zelf is je vijand. Houd wel in de gaten dat Apocalypse Now geen open wereld-game wordt. Het verhaal zal waarschijnlijk lineair verteld worden, omdat de focus op de ervaring en psychologische horror ligt.

[gv data=”qnGTWI9ebKw”][/gv]

De ontwikkelaars
Apocalypse Now zal gemaakt worden door een groep ontwikkelaars met uiteenlopende expertises. Zo zal bijvoorbeeld de schrijver van Battlefield en Gears of War het verhaal op zich nemen. De senior producer van onder andere Fallout: New Vegas en The Witcher 3 zal deze game mede-produceren. Uiteraard resteert de hamvraag: zal Ford Coppola zelf nauw betrokken zijn met de productie? Hoewel duidelijk is dat hij toestemming heeft gegeven voor de productie van de game, is nog niet bekend in hoeverre hij creatieve invloed zal hebben.

Campagne
De Kickstarter-campagne loopt op het moment van schrijven nog 26 dagen door en heeft na vier dagen meer dan 130.000 dollar van het beoogde doel van 900.000 dollar verzameld. Mocht het project meer opbrengen dan het einddoel, dan willen de ontwikkelaars meer investeren in het verhaal, de spelmechanieken en voice-acting. Ook zetten ze de campagne voort op deze website, waarop ze de komende jaren tot 5 miljoen dollar willen ophalen. Uiteindelijk moet de game ook VR ondersteunen.

Het project is in meerdere ‘pakketten’ te ondersteunen. De prijzen van deze pakketten lopen uiteen van 50 dollar tot 10.000 dollar. Afhankelijk van het bedrag dat je aan de ontwikkelaars belooft, krijg je zowel virtuele als fysieke bonussen, toegang tot de alpha en/of beta, de uiteindelijke game, artwork, gesigneerde goodies en ga zo maar door.

De PC-release van Apocalypse Now staat gepland voor 2020. Afhankelijk van het succes van de campagnes zal de game ook op platformen als de Playstation 4 en de Xbox One uit moeten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *