Anonymous vervangt IS-site door Prozac-reclame

Anonymous
De hackers blijven de jihadi’s terroriseren.

GhostSec, een aan Anonymous gelieerde groep (dat klinkt toch een beetje alsof je het over terroristen hebt), heeft een IS-site van het deepweb gehaald en vervangen door een advertentie voor Prozac. De tekst luidt als volgt:

Enhance your calm. Too many people are into this ISIS-stuff. Please gaze upon this lovely ad so we can upgrade our infrastructure to give you ISIS content you all so desperately crave.

Vervolgens heb je als bezoeker de mogelijkheid door te klikken naar CoinRx, een online apotheek die zichzelf ‘de nummer één bitcoin-apotheek’ noemt en waar je Viagra en Xanax kunt krijgen zonder recept, wat waarschijnlijk niet helemaal legaal is.

Ondertussen zwelt de kritiek op de strijd van Anonymous aan. Zo noemde een woordvoerder van Twitter een onlangs gepubliceerde lijst van IS-leden ’totaal onjuist’, want die zou ‘volstaan met namen van wetenschappers en journalisten’ die op geen enkele manier geaffilieerd zijn met de terreurgroep.

Eerder deze week werd internetbeveiliger CloudFlare via Twitter bedreigd door Anonymous, waarbij geëist werd dat beveiliging van een aantal IS-sites werd opgeheven. Volgens CloudFlare gaat het in werkelijkheid echter om sites die gelieerd zijn aan verschillende Koerdische en Syrische rebellensites, die net iets dapperder tegen IS strijden dan Anonymous. ‘Een van de risico’s van 15-jarigen in Guy Fawkes maskers die het buitenland-beleid bepalen’, merkt CloudFlare-directeur Matthew Prince droogjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *