Android blijft groeien terwijl Apple weer krimpt: 80% vs 13%

Android blijft groeien
Dat Android eenzaam aan de top staat als het aankomt op mobiele besturingssystemen weten we allemaal. Maar in het tweede kwartaal van 2013 weten ze weer een ongekende groei te realiseren.

Het besturingssysteem van Google had in Q2 namelijk 79,3% van de markt in handen. Het vorige kwartaal was dat nog 74.4%. In tegenstelling tot Android, ziet Apple hun aandeel weer dalen: van 18,2% in het vorige kwartaal naar 13,2% in Q2! Dit laat duidelijk zien dat de groei van Android bij Apple vandaan is gehaald.

Naast de 92.5% die iOS en Android samen innemen, zijn er geen spectaculaire veranderingen: Windows Phone groeit weer iets en heeft met 3,7% het merk BlackBerry inmiddels ingehaald, die bleef steken op een schamele 2,9%.

Q2 mobiele besturingssystemen

In totaal werden er 236,4 miljoen smartphones verkocht in het tweede kwartaal van 2013. Dat zijn er zo’n 25 miljoen meer dan vorig kwartaal, waar er 210 miljoen toestellen over de toonbank gingen. Samsung is daarin duidelijk marktleider met 72,4 miljoen smartphones. De iPhone doet het op een tweede plek goed met 31,2 miljoen toestellen. (via: IDC.com)

Nog geen reacties

  1. Hoewel apple nog een “appeltje”(haha) voor de dorst heeft met hun 130 miljard cash op de bankrekenig. Ze zouden zomaar de nieuwe nokia kunnen worden als je het mij vraag. Geen vernieuwingen, hardware+software uit één bedrijf wat duidelijk innovatie tegenhoud dat zag je bij nokia ook. En zo kan een marktleider binnen een paar jaar naar de onderkant van de mark vallen. ze moet snel inspelen en met iets nieuws komen en méér dan alleen een smartwatch. imho.

  2. Als ik apple was zou ik net als android licenties gaan uitgeven voor ios aan andere fabrikanten van smartphones en zou ik naast een goedkopere middenklas iphone ook nog een veel goedkopere onderklas iphone en een grote diversiteit aan schermformaten uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *