Android 5.1 uitgebracht: dit moet je weten


Op de dag dat Apple versie 8.2 van hun mobiele besturingssysteem uitbrengt, heeft Google versie 5.1 van Android klaargezet.

Betere beveiliging

Ook bij Android 5.1 gaat de aandacht voor een groot deel uit naar een verbetering van de beveiliging. Voornamelijk de beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang. Het was al mogelijk om een Android-apparaat op afstand te vergrendelen, nu is het zo dat er ook na een factory reset nog steeds moet worden ingelogd met het bij behorende Google-account. Dieven kunnen je telefoon dus niet meer even ‘wissen’.

HD Voice

HD Voice, de technologie die een veel helderder geluid laat horen bij telefoongesprekken, wordt in Android 5.1 ondersteund. Diverse providers in Nederland ondersteunen deze nieuwe technologie, dus dat is goed nieuws. Verder wordt het mogelijk om meerdere simkaarten te gebruiken. Iets waar telefoonfabrikanten voorheen zelf nog een softwarematige oplossing voor moesten verzinnen.

Tot slot zijn er nog een aantal andere verbeteringen, zoals het koppelen met wifi-netwerken en het beheren van bluetooth-verbindingen vanuit Quick Setting.

Android 5.1 wordt als eerst naar de Nexus 6 en Nexus 9 uitgerold. Wanneer andere telefoons volgens is nog onduidelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *