Android 10 en Windows 10, een mooie combinatie

microsoft-your-phone-android-10
Ook oudere Android-versies profiteren van deze mooie functie.

Microsoft maakte vandaag bekend dat zij met haar nieuwe updates voor Windows 10 een mooie functie bekend. Your Phone komt namelijk ter beschikking van gebruikers met een Android-telefoon. Als je Android 7 of hoger hebt en jouw apparatuur aan de specificaties voldoet die Windows heeft gedefinieerd kun jij jouw smartphone vanaf nu in jouw zak laten zitten als je aan het werk bent.

Je hoeft niet meer continue naar het scherm van je telefoon te kijken, want met Your Phone heb je een bedieningspaneel op jouw computer of laptop. Je kunt rechtstreeks gesprekken opnemen en via de computer voeren. Ook kun je dan direct nummers kiezen vanaf bijvoorbeeld een website en uitgaande telefoontjes plegen. Daarbij kun je ook jouw contactenlijst importeren, zodat je jouw (zaken)relaties vanaf de computer kan bellen.

Andersom kan de app er juist voor zorgen dat je ongestoord kunt werken. met een paar instellingen krijgt de beller de automatische melding dat je niet beschikbaar bent of de mogelijkheid de voicemail in te spreken.

Als het gesprek lang duurt of de batterij leeg gaat kun je makkelijk schakelen tussen jouw smartphone en de app. Zo kun je toch opruimen terwijl je doorpraat of rustig opstarten op je flexplek terwijl je jouw gesprek vervolgt.

Zoals gezegd zijn er (een paar) technische eisen. Zo moet jouw apparaat niet alleen Windows 10 hebben, maar ook beschikken over Bluetooth en specificatie 19H1 of hoger hebben. Als je aan die vereisten voldoet ontvang je in de komende dagen de update via Microsoft. Het hele bericht lees je hier.

Als jouw telefoon dan toch even werkeloos is heb je mooi de tijd om hem goed schoon te maken. Uiteraard is het wel handig om de geluidsinstellingen en bluetooth even goed te combineren om gênante bloopers te voorkomen.

Nog geen reacties

  1. zo handig vind ik het toch niet, je krijgt een popup van bv Instagram maar kan niet via de pc antwoorden.
    Ik heb een Samsung Galaxy S10+ en gebruik daarom DEXforWindows en zo kan je wel echt je mobiel spiegelen aan je computer. Gemiste kans van microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *