Amerikaan (24) koopt voor $310.000 bij Apple stores met geblokkeerde creditcards

Apple Store
Ongetwijfeld onder het mom van: “It ain’t considered a crime unless they catch you” deed de 24-jarige Amerikaan Sharron Laverne Parrish Jr. voor precies 309.768 dollar inkopen bij Apple Stores in 16 verschillende Amerikaanse staten.

Met geblokkeerde creditcards van 4 financiële instellingen, lukte het hem om vanaf december 2012 42 keer zijn slag te slaan. Zijn werkwijze bleek kinderlijk eenvoudig. Wanneer de Apple Store tijdens het afrekenen kenbaar maakte dat de creditcards geblokkeerd waren, protesteerde de gehaaide Amerikaan en deed vervolgens net alsof hij even een telefoontje pleegde met zijn financiële instelling. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de instelling die de creditcard uitgeeft, telefonisch een autorisatiecode kan verstrekken, waarmee de betaling toch doorgang kan vinden. Dit in bijzondere gevallen dat er om wat voor reden dan ook onterecht niet betaald kan worden.

Sharron pleegde echter nooit een echt telefoontje en gaf de medewerker van de Apple Store een nep-autorisatiecode. En daar zat een gigantisch lek in het systeem. Zolang de code een valide code is, doet het er vervolgens niet toe wat de code is en kan er gewoon afgerekend worden. Naast zijn favoriete inkopen bij Apple, huurde hij op dezelfde wijze auto’s en betaalde hij in hotels. Maar onder het mom van: “Als is de leugen nog zo snel…”, zit hij nu vast en wacht op zijn veroordeling. Uniek is hij niet, want de 29-jarige Temeshia McDonald zit een straf uit van 3 jaar voor fraude van totaal 557.690 dollar waarbij hij op dezelfde wijze te werk ging. (via: businessinsider)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *