Alles over de Samsung Galaxy Note 10 op een rijtje

Niets nieuws
Gaat Samsung’s aankomende phablet hoge ogen gooien?

Vorig jaar lekte de eerste informatie over Samsung’s nieuwste Note-apparaat uit en gelijk waren de verwachtingen hooggespannen. Ondertussen druppelt er steeds meer binnen over het toestel en krijgen we langzaam een algemeen beeld van wat het toestel gaat zijn.

De Samsung Galaxy Note 10 krijgt volgens professionele lekker IceUniverse een duivels groot scherm van 6,66-inch. Dat niet alleen, de resolutie zou tevens verdomd hoog worden. Tot slot wisten we ook al dat het niet bij één Note 10 zou blijven, maar dat er meerdere modellen uit zouden komen.

Okay, we hebben dus algemene dingen op een rijtje, zoals de grootte, de verschillende uitvoeringen en wat de resolutie ongeveer gaat bedragen, maar hoe zit het met de functies zelf? In eerste instantie zou de Note 10 bijvoorbeeld volledig knoploos worden. In plaats van drukknoppen zouden er drukgevoelige gebieden op het toestel komen.

Volgens IceUniverse was dat inderdaad in eerste instantie het plan, maar dat zou daarentegen niet door de rigoureuze tests van Samsung heen zijn komen. De Note 10-serie krijgt dus gewoon fysieke knoppen voor het volume, Bixby en natuurlijk de aan-functie.

Helaas krijgt de Note 10-reeks, ondanks het gigantische formaat geen headphone jack. Je zou zeggen dat een groot toestel met zo veel ruimte onder de motorkap vast een plekkie vrij zou hebben voor een 3.5 millimeter module, maar helaas.

Wat betreft camera-set-up zullen liefhebbers van ‘conventionele’ configuraties bedrogen uitkomen, zo blijkt onder andere uit dit filmpje. Daarin zien we een vreemde horizontale set-up van steeds groter wordende lenzen. Andere bronnen beschrijven een iets normalere verticale set-up met drie lenzen, al zou het zomaar kunnen dat verschillende Note 10-uitvoeringen verschillende camera’s meekrijgen. Verder lijkt er geen pop-up-oplossing te worden geïntegreerd in het toestel en wordt de enkele selfiecamera door midden van een puntje precies in het midden van het toestel geplaatst.

Tot slot nog wat nieuws over de batterij. Hoewel IceUniverse stelt dat de oplaadsnelheid van de Note 10 aanzienlijk hoog zal zijn, wordt het gerucht dat er 100 Watt oplaadcapaciteit gaat komen de kop ingedrukt. ‘Wil je op je smartphone barbecueën?’, stelt IceUniverse grappend. Mogelijk krijgt het toestel een 4,300 mAh batterij, al is dat niet perse belachelijk groot voor een toestel met zo’n groot scherm.

Uiteindelijk moet uit een officiële onthulling nog blijken of de Note 10 een indrukwekkend toestel gaat worden. Tot dusver lijkt het erop dat we weinig verrassingen krijgen met betrekking tot dit toestel.

Foto @BenGeskin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *