AirPods vliegen als warme broodjes over de toonbank

Airpods
De draadloze oordopjes van Apple blijken razend populair.

Diverse media noemen de AirPods zelfs hét Apple product van het jaar. Daarmee plaatsen ze de Bluetooth oordopjes boven de iPhone 7 en de nieuwe MacBook Pro. Niet alleen de media zijn enthousiast, ook klanten die het product aanschaffen.

De verkopen gaan goed en Inventec, de fabrikant achter de AirPods, is van plan om de productie verder op te schroeven, meldt Digitimes. De capaciteit in de fabrieken te Shanghai zullen naar verluidt worden verhoogd om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Er leek wat onduidelijkheid te ontstaan over de verkoopstart van de AirPods. Eerder deze maand werd dit vraagteken weggenomen. In de week van 13 december konden de draadloze oordopjes van Apple namelijk worden besteld. Wie nu een order plaatst via de Nederlandse Apple site heeft de Bluetooth oordopjes over zes weken in huis.

No comments yet

 1. Wow, 6 weken levertijd op een setje oordopjes, nadat je al maanden hebt moeten improviseren met je iPhone 7. Zelfs de goedkope imitaties die op Aliexpress worden aangeboden heb je sneller in huis…

   • @bietje: @dgh74: mensen staren zich veels te veel blind op de merklogootjes. Tuurlijk, Apple is goed spul, maar dat mag ook wel voor dat geld. Ik gun iedere ondernemer een gezonde omzet en een navenante winstmarge, maar dat bedrijf uit Cupertino heeft ‘woekerwinst’ opnieuw geherdefinieerd. Hun producten komen namelijk bij dezelfde toeleveranciers en uit dezelfde fabrieken als alle -vaak als ‘rommel’ bestempelde elektronica die voor de spreekwoordelijke appel (sic) en een ei op Aliexpress wordt aangeboden. Om maar eens een voorbeeld aan te halen: http://www.gizchina.com/2016/12/31/ve-monk-unboxing-good-can-5-sound/

    Weet je, ik zie al jaren om mij heen meerdere Apple gebruikers trots zijn op hun iMac, hun MacBook Air, hun iPhone en verder whatever. Maar tegelijkertijd is de klaagzang evident aanwezig: iOS updates maken je oudere iPhone tráág, het functioneert allemaal bepaald niet altijd feilloos of foutloos, de MacBooks bestaan inmiddels uit verouderde hardware, het service- en garantiebeleid van Apple staat nog steeds op gespannen voet met de Europese wet- en regelgeving, enz., enz., enz. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat. De mijne is het in ieder geval niet.

    • @RRRobert: Natuurlijk betaal je een deel voor het merk. Maar dat is met de concurrentie net zo. Ook slechte garantie bepalingen zijn bij ieder merk aanwezig. Pas nog een samsung relletje bij vervanging van schermen van S7 serie ( advies samsung … koop maar een nieuwe met kleine korting ). Mijn iPhone 7 had een defecte pixel. Viola volgende dag een hele nieuwe. Batterij van de 6S van mijn vrouw gratis vervangen. maar GENOEG voorbeelden van slechtere service van apple natuurlijk … dat snap ik ook wel.

     Mag ik je erop wijzen dat compleet normaal is dat je telefoon trager word met nieuwe en meer eisende software …. op verouderde hardware. Daarbij .. de meeste mensen vervangen hun telefoon na 2 jaar ( denk 95% ). Je kan makkelijk 2 jaar met een iPhone doen …. En twee jaar van de nieuwste software gebruik maken. Mijn 2 jaar oude iPhone 6 is nu naar mijn vader gegaan. Deze heeft er nog zeker 1 tot 2 jaar plezier van. Probeer dat maar met een toestel van de concurrentie ( met LAATSTE software aanwezig ). De meeste worden na een jaar al niet meer up to date gehouden. Mijn iPad 2 werkt nog als een trein. Ja trager .. maar pima om wat te surfen / ebook lezen of tv / film kijken.

     Mijn schoonzus verklaarde me voor gek met een iPad. Veels te duur … 449 euro. Inmiddels heeft ze 800 uitgegeven aan verschillende tablets van de concurrentie. Wie is er nu gek ?

     Mijn macbook air 2012 viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Laatse OSX erop. Geen greintje vertraging ten opzichte van 5 jaar geleden ( een paar tellen extra bij opnieuw opstarten maar niet in gebruik ). Met gemak nog 2 jaar.

     en daarbij … IOS is het meest veilige telefoon OS. Tegenwoordig staat iemands hele zooitje in zijn telefoon. Maar koopt men liever een telefoon van 200 euro goedkoper met alle risico’s van dien.

     En dan nog … kwa prijs …. 749 euro over 2 jaar jaar is een euro per dag voor iets dat ik uren en uren per dag gebruik en mijn hele hebben en houwen mee regel. Tjeeez wat kost een biertje op het terras of een bakkie peuken tegenwoordig.

  • @RRRobert: wat en reactie … na maanden van onterechte kritiek op de doppen blijken ze veel beter dan verwacht. Vele sites berichten over kwijt raken …. uit vallen en slechte geluids kwaliteit ( terwijl de previews al het tegendeel bewezen ).

   Inmiddels Bijna alle kritiek verstomd. Je leest bijna niks meer over de doppen. Sites als tweakers hebben meerdere sceptische berichten gepost. Nu zijn ze uit … positief ontvangen en viola … STILTE

   nah … ben blij voor je dat je weer iets negatiefs hebt gevonden. Sterk argument ook dat van aliexpress.

   Fijn 2017

 2. Valt mee, heb ze al ontvangen vandaag, twee wkn geleden besteld. Aansluiten kinderlijk eenvoudig, gewoon op 5cm van je telefoon leggen en klaar. Briljant simpel!

 3. Ik heb ze en ze zijn fantastisch, er zijn vast betere dopjes te vinden voor het geld maar de ongekende souplesse waarmee alles weer met iOS/macOS samen werkt is ongekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *