A’damse burgermeester wil kill-switch voor smartphones

Kill switch voor telefoons
Omdat in onze hoofdstad de dure smartphones vaak genoeg gejat worden, will burgemeester Van der Laan dat ze op afstand uit te zetten zijn. Of dit plan ook een grote rode knop en een toeter behelst, is helaas niet duidelijk.

Zakkenrollers hebben gouden tijden in Amsterdam. De smartphones zijn overal, klein genoeg om snel weg te nemen, en een hoop geld waard. Ook zijn ze na diefstal lastig weer op het spoor te komen door de politie, en komen er zo veel aangiftes binnen dat zij ook machteloos staan.

Maar een telefoontje zou compleet zijn waarde verliezen als deze na diefstal totaal onbruikbaar wordt en niet meer door te verkopen is. Helaas bieden de opsporingsapps die mogelijkheid (nog?) niet, maar als het aan de burgemeester ligt, zou dat er wel moeten komen.

Toch is het niet geheel te wijten aan de steeds vindingrijkere criminelen. Mensen gaan soms ook wel erg achteloos met hun spullen om. “Je portemonnee met 600 euro leg je toch ook niet zo neer?” zegt de Amsterdamse politie tegen AT5.

Nog geen reacties

  1. Ik weet niet of het goed is maar ik ben versmolten met mijn telefoon. Wie al naar mijn telefoon wijst breek ik zijn vingers. Mocht hij ongemerkt gejat worden jat ik meteen een andere om in te loggen en mijn telefoon te blokkeren.

    in a matter of speaking….. 🙂

  2. Een portemonnee met 600 euro?? wie heeft er uberhaupt nog cash bij zich? PvdA stemmers?

    Aluhoedje: ook handig om ‘ongewenste’ communicatie tussen burgers te verstoren, zoals mensen die een filmpje maken van een agressieve arrestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *