Aan welke games werkt Rockstar nog meer naast GTA VI?

Maybe?
Rockstar werkt volgens insiders aan meerdere games, maar welke?

Van alle grote game-bedrijven in de wereld zijn er maar weinig zo succesvol en zo geheimzinnig als Rockstar Games, uiteraard bekend van de Grand Theft Auto- en Red Dead-franchise. Een voormalige werknemer van het bedrijf doet daarentegen een boekje open over waar het bedrijf (met meerdere studio’s over de hele wereld) ongeveer aan werkt.

Voormalig Rockstar India-werknemer Angith Jayarajan vertelt dat hij naast Red Dead Redemption 2 tussen juni van 2017 en maart van 2018 aan “een paar games die ik nog niet kan noemen” heeft gewerkt (via: Comicbook). Nu kun je dit interpreteren als één voormalige werknemer die een beetje loopt te roepen om aandacht, maar dit is niet voor het eerst dat we een dergelijk verhaal horen.

Natuurlijk werkt Rockstar aan de volgende Grand Theft Auto, waarschijnlijk GTA VI (dat nog heel lang op zich laat wachten). Maar nu het einde van updates voor GTA V in zicht is en de aap uit de mouw is voor Red Dead Redemption 2 voor PC, roept dat sterk de vraag op wat het miljardenbedrijf nog meer aan het doen is.

Nu zijn er een aantal I.P.’s waar Rockstar zeer waarschijnlijk in meer of mindere maten aan werkt en een aantal onaannemelijke mogelijkheden. Zo staat de uitgever naast RDR en GTA natuurlijk ook bekend om hun detective-game L.A. Noire en de zeer verfijnde slow-mo shooter Max Payne. Ook Bully wordt al een beetje als een klassieker gezien en geruchten over een vervolg blijven boven water komen.

Met de technologie van tegenwoordig (deels gepionierd door Rockstar) zou een nieuwe L.A. Noire helemaal niet gek zijn. Ook is Max Payne nog steeds een populaire franchise waar ik voor zou tekenen. Bully is zoals gezegd een fanfavoriet en zou zeer goed ontvangen worden.

Dan zijn er ook nog games die een beetje in de vergetelheid geraakt zijn. Midnight Club is een beetje een afgegleden race-serie van Rockstar. Manhunt was (ten tijden van de release) al ontzettend controversieel en men lijkt tegenwoordig alleen maar gevoeliger te zijn geworden. Dus nee, een game over een brute moordenaar lijkt onaannemelijk.

Ook bracht Rockstar ooit de game The Warriors over de gelijknamige film uit. Nu kennen waarschijnlijk niet veel mensen de (behoorlijk solide) film of de positief ontvangen game en een sequel lijkt onwaarschijnlijk. Oh, en dan is er nog Rockstar Table Tennis, een game die om wat voor reden dan ook gemaakt werd. En dat hoor je van een jongen die 10 jaar lang competitief trainde en speelde in de sport.

Tot slot is het natuurlijk ook nog volledig mogelijk dat Rockstar aan nog niet onthulde I.P.’s werkt, games en franchises die nog niet zijn aangekondigd. Ook worden projecten regelmatig in een vroeg stadium opgedoekt en omdat de ‘getuigenissen’ van de insiders niets over de staat van de games beschrijven, zou het ook zomaar kunnen dat we nooit iets van de projecten zullen horen. En als we er iets over horen, dan is dat wanneer Rockstar dat wil. Geduld, dus!

Nog geen reacties

  1. Na deze kop “Rockstar werkt volgens insiders aan meerdere games, maar welke?” werd ik getriggerd.
    Maar na het artikel te hebben gelezen, weet ik het nog niet.
    Waarom plaats men dit artikel?

    • @johank1: Helaas heeft niemand een definitief antwoord op die vraag en dit artikel besteed aandacht aan de mogelijkheden. Dat heb ik geprobeerd te doen door andere Rockstar games erbij te pakken en te exploreren of een mogelijk vervolg aannemelijk is. Maar zoals ik eindig, weten we dat pas echt als Rockstar het zelf aankondigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *