600 Nederlanders de lul na Ashley Madison-hack

Vreemdgangerssite laat je gegevens gratis verwijderen
Daar sta je dan, met al je gegevens in een database van een vreemdgangerssite.

Door de gestolen klantendata van vreemdgangerssite Ashley Madison grasduinen en doodleuk stats over Nederlanders publiceren, RTL Nieuws doet het. Uit hun analyse blijkt dat er in de geripte klantendata van 37 miljoen gebruikers slechts een klein aantal Nederlanders zit: 594 potentiële schuinsmarcheerders, ofwel een schamele 0,002 procent van het totaal.

Uit de data – dat ook e-mailadressen, ip’s, betalingsinfo en thuisadressen bevat – blijkt dat de meeste uit Amsterdam (84) komen, gevolgd door Den Haag (24) en Rotterdam (22). Zelfs in het Brabantse Wouw zijn vier overspelplegers geregistreerd.

17.779 dollar

Gemiddeld geven Nederlandse mannen op Ashley Madison (vrouwen mogen het gratis gebruiken) een bedrag van 203 dollar uit, met een uitschieter voor een gast uit Sittard, die voor 17.779 dollar op de site heeft gespendeerd aan credits om conversaties te starten en berichten te sturen.

De hack zou het werk zijn van The Impact Team. Ze publiceerden onlangseen manifest gepubliceerd waarin ze berichten over de leugenachtige manier van werken van Avid Life Media (het moederbedrijf van de site). Voor 19 dollar zou je al je gegevens van de site kunnen verwijderen, maar de hackers claimden dat dit niet het geval is. Na betaling blijft er data achter. Ze dreigden alle gegevens vrij te geven als de site zichzelf niet zou opheffen. Een dreigement waar ze zich aan hebben gehouden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *