6 gave vernieuwingen in Call of Duty: Advanced Warfare

Call-of-Duty-Advanced-Warfare
Vandaag ligt de nieuwe Call of Duty in de winkels, en het lijkt erop dat de serie eindelijk flink de vernieuwing opzoekt. Waar merken we dit in Advanced Warfare het beste?

01. Een nieuwe grafische engine
Advanced-Warfare
Als de Call of Duty-serie ergens aan toe was, dan is het wel een oppoetsbeurt op grafisch vlak. Ondanks dat het vorige deel (Ghosts) op de nieuwe PlayStation 4 en Xbox One verscheen, zag het er nog steeds uit als een game voor de ‘oude’ consoles. Dat is met Advanced Warfare niet meer het geval. De cutscenes zijn haast niet van echt te onderscheiden, en ook tijdens het spelen ziet het geheel er prachtig uit. Een belangrijk detail is dat de framerate ondertussen netjes op 60 frames per seconde blijft hangen, wat voor vloeiende animaties zorgt en vertraging voorkomt.

02. Exo-suits veranderen gameplay aanzienlijk
Advanced-Warfare
Aangezien Advanced Warfare zich in de toekomst afspeelt (zie ook punt 4), lopen alle soldaten rond in exo-suits: robotpakken die de mogelijkheden op het slagveld flink vergroten. Spring tegen gebouwen op, schiet snel van links naar rechts door je jetpack en ruk in een handomdraai autodeuren van een auto af met je blote handen. Dit zorgt in de verhaalmodus voor flink wat spektakel, maar ook in de multiplayer wil je al snel niet meer zonder dit robotharnas. De eerste keer dat je jouw tegenstander tien meter de lucht in mept is meteen de laatste keer dat je de vorige Call of Duty beter vond.

03. Dat geldt ook voor Exo Abilities
Advanced-Warfare
Niet alleen het boosten en bovenmenselijke kracht zijn leuke bijkomstigheden van het Exo-suit, de speciale Exo Abilities gooien de multiplayer van de game flink op zijn kop. Voordat je jezelf in de strijd stort krijg je de keus uit een scala aan verschillende krachten, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het Exo Shield, waarmee je een kogelwereld schild uit je arm laat schieten. Met Exo Cloak word je voor een korte tijd onzichtbaar, en met Exo Ping detecteer je de bewegingen van je tegenstanders, zodat je ze te snel af kunt zijn.

04. Futuristische setting
Advanced-Warfare
Het begin van de Call of Duty-serie vond plaats in de Tweede Wereldoorlog, maar daar zijn we in Advanced Warfare verder van verwijderd dan ooit. De game speelt zich veertig jaar in de toekomst af, en dat betekent dat de ontwikkelaars flink los zijn gegaan met het bedenken van gave gadgets. Terwijl je knallend de levels uitspeelt kom je dus tal van dit soort oorlogsgadgets tegen die tot de verbeelding spreken. Ook het normale straatbeeld is aangepast, waarbij je bijvoorbeeld overal drones door de lucht ziet vliegen. Een ultieme setting voor techheads dus.

05. Customize je eigen Scorestreaks
Advanced-Warfare
De Killstreaks zijn een van de meest kenmerkende onderdelen van een Call of Duty-titel, dus is het een gewaagde zet om dit principe flink aan te passen met de zogenaamde Scorestreak Modules. Hiermee geef je bestaande Killstreaks wat fijne upgrades, zoals een UAV die vijanden door de muur laat zien als rode silhouetten en de optie om een Turret van zijn standaard te rukken en er zelf mee rond te banjeren.

06. Kevin Spacey
Advanced-Warfare
Tja, we geven het maar gewoon eerlijk toe, het feit dat Kevin Spacey zo’n belangrijke rol speelt in het verhaal van Advanced Warfare vinden we gewoon heel erg tof. Hij heeft bovendien genoeg ruimte gekregen om zijn rol als kwaadaardige legerleider flink wat persoonlijkheid te geven. Hadden we al gezegd dat de cutscenes er fenomenaal uitzien? Kijk maar naar onderstaande trailer, als je nog niet overtuigd was.

[gv data=”YSp8ZqIKEIM”][/gv]

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *