5 redenen waarom we straks allemaal een grote iPad willen

iPad Pro
Apple werkt aan een 12,9-inch iPad, maar wat moet je met zo’n enorme tablet?

De iPad is sinds zijn lancering de toonaangevende tablet. Apple hield in eerste instantie vast aan een schermformaat van 9,7 inch en lanceerde later de iPad Mini met een 7,9-inch display. Apple gaf de eerste hint voor een grotere tablet met de lancering van de iPad Air. Apple beschikt nu zowel in zijn tablet- als laptopreeks over een Mini en een Air.

Bij de tablets ontbreekt de Pro nog, maar die zou nog dit jaar gelanceerd worden. Je vraagt je misschien af wat je met een 12,9 inch tablet moet, maar er zijn genoeg voordelen te vinden. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

1. Films kijken
Een 9,7 inch scherm is leuk, maar als je echt op wilt gaan in een film, heb je toch wat meer pixels nodig.

2. Gamen
De iPad staat bekend als een apparaat met de nodige grafische capaciteiten. Hoe je die nog beter tot hun recht kan laten komen? Juist, met een scherm waar je geen vergrootglas bij nodig hebt.

3. Multitasken
Ja, je kunt meerdere applicaties tegelijk draaien op je iOS-devices, maar wil je even snel een tekstje kopiëren van de ene naar de andere app, dan ben je al gauw een paar stappen verder. Je kunt namelijk (nog) geen programma’s naast elkaar draaien. Op een grotere iPad heb je daar gelukkig alle ruimte voor.

4. Makkelijk werken in tekstverwerkers en spreadsheets
Wie wel eens een documentje heeft getikt op het touchscreen van de iPad weet dat je virtuele toetsenbord onnodig veel schermruimte inneemt. Uitgebreide documenten bewerken kan dus wel, maar is een behoorlijk moeilijke bedoeling.

5. Meer verbindingsmogelijkheden
Apple staat erom alles net even anders te doen dan de concurrentie. Neem de Lightning-adapter, die alleen op iPads en iPhones te gebruiken is. Een grotere tablet zou Apple eindelijk de ruimte geven om een SD-slot of USB-poort toe te voegen, waardoor de iPad Pro daadwerkelijk als desktopvervanger kan dienen.

3 reacties

 1. Een SD-slot? Dat had je toch wel gehoopt, ik denk niet dat apple ons ooit de kans zal geven zelf het geheugen uit te breiden. Dan koopt iedereen toch een SD kaartje van 64GB voor €50 ipv €200 die apple aanrekent bovenop de prijs van je toestel.

 2. 1. Groter scherm, OK. Meer pixels is natuurlijk onzin – de huidige (retina) iPads hebben zowel horizontaal als verticaal meer pixels dan een 1080P film.

  2. Point taken, al heb ik nooit iemand met een loupe op zijn iPad een game zien spelen.

  3. Zeker waar – het scherm is nu net te klein om lekker side-by-side te kunnen doen

  4. Met een extern toetsenbord zou het geen probleem moeten zijn

  5. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Apple een SD slot of USB poort op een iOS apparaat invoert.

  Overigens: Als je een 16:9 scherm maakt met exact dezelfde breedte als het huidige (4:3) 9,7″ scherm, dan kom je uit op een schermdiagonaal van – jawel – 12,9″. Apple heeft het trucje bij de overgang van iPhone 4(s) naar 5 ook al gedaan dus het zou mij niets verbazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *