5 plaatsen waar men gek wordt van Pokémon Go-spelers

pokemon go spelers
Die verrekte Pokémontrainers ook altijd met hun smartphone.

De Pokémon Go-hype is inmiddels wel voorbij. Althans, daar lijkt het op. Moeten we de inkomsten van ontwikkelaar Niantic geloven, dan lijkt de hype echter allesbehalve voorbij. Ook de ophef rondom de augmented reality game lijkt erop te wijzen dat we nog lang niet van de Pokémon Go af zijn. En dat leidt tot de nodige frustraties. Hieronder 5 plaatsen in Nederland en België waar de Pokémon Go-hype nog vol in leven is en mensen er helemaal gek van worden.

1. Lillo
Lillo is dé plek om zeldzame Pokémons te vangen in België. Probleem is alleen dat het Antwerpse plaatsje maar 35 inwoners heeft en dat er dagelijks honderden Pokémon Go-spelers op het dorpje afkomen, zowel doordeweeks als in het weekend. De Pokémontrainers zouden er een rotzooitje van maken en tot overlast leiden. De gemeenteraad van Antwerpen heeft daarom besloten dat er tussen tien uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends geen Pokémons gevangen mogen worden. Yeah right, alsof daar naar geluisterd gaat worden.

2. Oosterhout
In het Brabantse Oosterhout wordt ook fanatiek Pokémon Go gespeeld. Vooral in het Slotpark. De stijging van het aantal mensen in het park is niet eens zozeer het probleem volgens de gemeente, wel is het een probleem dat de Pokémontrainers er één grote rotzooi van maken door hun afval niet op te ruimen. De gemeente heeft een oplossing bedacht: als Pokémon Go-spelers hun rotzooi opruimen, zet de gemeente een ‘lure’ aan in het park.

3. Kijkduin
De badplaats Kijkduin in Den Haag is sinds het begin van Pokémon Go al dé plek om in Nederland zeldzame Pokémons te vangen. Met een grote Pokémon-gekte tot gevolg. In de eerste instantie was dit geen probleem, goed voor de economie zeiden ze in Den Haag? Nou daar kwamen ze snel op terug. Inmiddels heeft de gemeente een advocatenkantoor ingehuurd en wordt er een rechtszaak aangespannen om iets te doen tegen de overlast door Pokémontrainers. Succes daarmee.

4. Jurbise
In België weten ze van aanpakken. Net als in Lillo heeft de burgermeester van Jurbise besloten dat er een samenscholingsverbod ingevoerd wordt tussen 10 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends voor groepen met meer dan 10 mensen. Pokémontrainers zouden namelijk de veiligheid van de inwoners van Jurbise in gevaar brengen. Oké, dat je gek wordt van Pokémontrainers is nog logisch, maar hoe ze de veiligheid van inwoners midden in de nacht in gevaar zouden brengen is misschien wat overdreven.

5. Albergen
Niet zo zeer de gemeente, maar eigenaar van café Morshuis in het Twentse Albergen wordt helemaal gek van al die Pokémon Go-spelers op zijn terras. Hij besloot het spel te verbieden op zijn terras en schreef daarom met dikgedrukte letters op het bord voor zijn terras “Het is verboden Pokémons te vangen op het terras!”. De beste man kon er niet tegen dat iedereen druk was met de Pokémons en niemand nog oog leek te hebben voor zijn kookkunsten.

pokemon go albergen cafe molhuis

Speel jij ook nog fanatiek Pokémon Go? Lees HIER dan welke belangrijke updates eraan zitten te komen.

9 reacties

  1. ooit al is in de vesting van Hellevoetsluis geweest? elke dag lopen er tussen de 200 en 300
    mensen rond, vrijdag avond rond een uur of 7 staan er bijna 400. mensen uit het hele land komen erheen, en de reden is een foutje in het spel. er zijn binnen de range van elkaar, 4 pokestops geplaatst. dus ongeveer elke pokemon loopt er duizend keer rond.

    • @bofkont: oei, zijn er heel veel gestoorde op de wereld! Ach, wat tijdverdrijf kan nooit kwaad, beter als met uw luie kont 6u voor de tv zitten. Ondertussen moet je ook wel leren trainen (gym) en dan word het weeral leuker dan enkel vangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *